Finante personale

Despre frugalitate

, Lasa un comentariu

In momentul in care am deschis Milionarul Mioritic, acum mai bine de 2 ani, am inceput cateva articole despre arta de a reduce cheltuielile bugetului de finante personale, pe care specialistii americani in domeniu o numesc frugalitate. Reactia cititorilor a fost mai degraba negativa, pentru ca cei mai multi dintre ei doreau sa citeasca articole despre cum sa faci bani nu despre cum sa economisesti bani.

Acest lucru m-a determinat sa abandonez proiectul meu de a scrie o serie de articole pe aceasta tema. Ideea subiectului nu m-a parasit, pentru ca stiu, atat din literatura de specialitate dar mai ales din experienta personala ca nu poti sa ajungi la un buget pozitiv si mai ales nu poti sa te imbogatesti daca nu ai un control drastic asupra cheltuielilor tale, indiferent care este marimea bugetului pe care il administrezi.

De aceea, in momentul in care Mara m-a contactat si mi-a propus sa scrie pe aceasta tema, am acceptat bucuros. Mara m-a putut convinge pentru ca scria de catva timp pe blogului ei, Buget la dieta, articole echilibrate despre  frugalitate, un subiect delicat pentru publicul roman, care in mare parte traieste in conditii financiare dificile. Sa propui acesui public materiale care iti arata cum sa-ti reduci cheltuielile pare o intreprindere neinspirata. Personal cred ca nu e asa. Desi multi romani s-ar putea sa fie experti in ‘taiatul de pe lista’, nu risca sa afli lucruri noi si modalitati creative de a face acest lucru. Acest subiect revine in actualitate mai ales cu ocazia crizei financiare care ne afecteaza pe noi toti.

Va invit ca in fiecare saptamana sa cititi cate un articol scris de Mara. Sunt sigur ca in timp veti impartasi convingerea ei, ca frugalitatea se poate face nu numai eficient dar  in asa fel incat sa nu-ti produca frustari.

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.