In atentia mea

E oficial: incep sa scriu o carte…

, 22 comentarii

Oricine poate scrie o carte: isi ia toate compunerile din gimnaziu si liceu, le asambleaza in capitole, ii da numele de Compunerile mele, face o coperta si asambleaza totul la legatoria din oras. Simplu. Mai greu e sa scrii o carte care se vinde.

Nu stiu in ce masura o carte scrisa de mine se va vinde dar acesta este un lucru mai putin important. Simt o nevoie puternica de a scrie aceasta carte, sa asamblez in paginile ei ideile care ma bintuie si sa incheg ceva care poate reprezenta un reper: o suma de principii despre cum se fac banii.

Daca ai citit Milionarul in urma cu citeva luni sau ai completat sondajul meu in care intrebam cititorii ce carte sa scriu, vei observa o distonanta. In acel sondaj vorbeam despre trei carti dar nici una nu se refera la „cum se fac banii” la modul general. Despre asta voi scrie in prima mea carte.

La un moment dat, acum citeva luni, inainte de a citi cartea de debut a lui Steve Pavlina, eram foarte sigur pe mine, stiam ca imi voi incepe „cariera”  cu cartea care este cea mai populara in sondajul de care am vorbit mai inainte. Apoi am citit un articol in care Pavlina spunea ca incepuse sa scrie prima lui carte si la un moment dat se oprise. Nu era ce dorea. Capitolele reluau idei din blogul sau, le dezvolta si atit. Aceleasi concepte vechi pe care le intilnesti in alte carti, nimic nou. In acel moment a avut curajul sa arunce totul „la gunoi” si sa porneasca din nou. A incercat sa gaseasca esenta, principiul ultim legat de dezvoltarea personala si sa-l expuna. A rezultat o carte care prezinta un sistem inchegat de abordare in acest domeniu atit de complex, sistem pe care eu il consider, fara sa exagerez, genial.

Cind am citit articolul respectiv am avut o revelatie. Ideea mea de a scrie „ce cere publicul”, dincolo de trivialitatea sa si de motivul aproape pecuniar de a o scrie, mi se parea pe departe cea mai neinspirata miscare. Am dat deoparte, mental, schitele de carti pe care le aveam si am incercat sa ma gindesc ce carte ar trebui sa scriu, o carte care sa influenteze cu adevarat oamenii, sa produca o schimbare, sa aduca imbunatatirea situatiei financiare celor care ii aplica principiile. O carte care sa suprinda esentele si sa fie mai putin axata pe tehnici detaliate.

Asa s-a nascut noua mea carte, prima care va apare. Va fi o carte dedicata principiilor succesului financiar, sau mai simplu spus, modului concret in care se fac banii. Va fi o carte care vrea sa abordeze fenomenul din interior, de la esente (ce sint banii) si pornind de aici, sa structureze modalitatile in care banii se produc, din punctul de vedere al individului. Pentru ca inainte de toate, inainte de a fi elevi, studenti, angajati, liber profesionisti, patroni sau investitori noi sintem oameni. Iar oamenii au acea capacitate extraordinara: de a deveni ce doresc ei sa fie.

Ca de obicei, am trecut la structurarea cartii pe parti, capitole si subcapitole. Totul e pregatit, cartea trebuie doar scrisa. Dar am o problema majora: nu ii stiu titlul!

S-ar putea sa zimbestisau chiar sa rizi si asa e: cum naiba o s-o cheme? Iata variantele de titlu care au fost respinse pe rind:

  • Alchimia financiara: nevasta-mea imi spune ca e prea pretentios, tinind cont ca eu vreau sa scriu o carte accesibila la o masa cit mai mare de oameni.
  • Ghidul succesului financiar: prea simplu, comun. Departe de titlul percutant pe care il vreau.
  • Invata cum sa faci bani!:e un titlu care mai apare in alte locuri deci nu e original de loc.

M-am oprit aici. Pina la urma am renuntat sa-mi mai sparg creierii in cautarea titlului. Voi vedea pe parcurs. Am inceput sa ma concentrez pe actiune.

Voi incepe sa scriu spre sfirsitul lunii decembrie, cel tirziu in ianuarie. Am inceput prin a ma abona la bloguri despre tehnica scrisului, pentru a fi la curent cu ultimele tendinte. Din pacate am gasit  resurse numai in limba engleza. Nu stiu nici unul scris de un roman, daca aveti voi o recomandare va rog sa-mi lasati adresa ca si comentariu la acest articol.

Sint multe lucruri de facut. Trebuie sa-mi modific programul in asa fel incit zilnic sa fac ceva legat de carte, fie ca e vorba de documentare sau scrisul propriu-zis. Trebuie sa-mi creez o rutina si sa ma tin de ea. Ca orice nou obicei, e necesar cel putin douazeci de zile pentru a intra in obisnuinta. Nu cred ca va fi o problema pentru ca dorinta de a scrie carte este atit de mare incit voi gasi motivatia necesara.

Am acordat scrierii cartii (mai bine zis mi-am acordat) doi ani. Poate parea mult dar este prima mea carte si nu stiu care este productivitatea mea. In plus sint extrem de ocupat, cu cabinetul, Milionarul si AVANTAJ LA START.

Fiind vorba de acest aspect, e clar ca va trebui sa-mi reorganizez viata pentru a face loc la cel putin o ora pe zi pentru aceasta noua activitate. Din timpul de cabinet nu are rost sa tai (deja am program „de lauza” pentru ca lucrez in medie patru ore pe zi, ca sa „nu ma surmenez”), in schimb o sa imi modific programul legat de AVANTAJ LA START.

Din acest punct de vedere deja lucrurile stau mult mai bine. Schimbarile sint ca si facute pentru ca in ultimul timp am fost foarte ocupat si am pasat in totalitate atributiile legate de voluntari catre Lia, coordonatoarea voluntarilor. Nici nu stiu ce m-as face fara ea pentru ca deja avem 30 de voluntari activi iar numarul lor creste de la saptamina la saptamina. Lia face o treaba extraordinara pentru care tin sa-i multumesc public.

Initial am vrut sa scriu despre modificarile din Milionar in acest articol dar m-am luat cu vorba. De aceea va voi prezenta schimbarile de strategie privind blogul intr-un articol viitor.

Comentarii

comments

Standard

22 de gânduri despre „E oficial: incep sa scriu o carte…

  1. elena zice:

    Mult succes,Luca!Eu sigur o sa cumpar cartea ta atunci cand o sa apara.Felicitari si cat mai multa inspiratie!

  2. Sa ai inspiratie maxima,

    cel mai bine e sa scrii pana in ora 12.

    aa, si iti recomand sa pui si un capitol despre lifestyle si modul de viata al unui milionar.

    Cred ca cu asta ar trebui sa inceapa cineva pentru ca apoi banu sa vina de la sine.

  3. Alecu zice:

    Iti doresc multa multa INSPIRATIE, LUMINA, SPRIJIN (!) SI SUCCES!!!

    Sper sa scrii si despre cum se fac banii in Japonia, China, Hong Kong, SUA, Marea Britanie, Europa de vest / de est, Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda, Australia, Noua Zeelanda, Canada … Mie mi se pare ca si Cultura / Mentalitatea oamenilor / EDUCATIA 🙂 face BANII !!!

    Poate scrii ceva si despre cum poate face STATUL bani pentru proiecte de interes strategic national … asa cum se cam intampla prin tarile mai sus mentionate !!!

    Eu cred ca vei scrie mult mai repede cartea, cel putin o prima parte din ea. Timpul trece atat de repede pt generatia noastra … urmatorii doi ani vor fi cel putin cat ultimii zece (!)

    Iti doresc o luna decembrie plina de iubire si idei!!!

  4. Pingback: Modificari de strategie la Milionar | Milionarul Mioritic ®

  5. Daniel zice:

    Idee de titlu:
    Si tu poti sa faci multi bani!

    O adresare directa, care sa imlice potentialul cumparator creste vanzarile substantial.

    Cuvinte aparent des folosite, dar care implica cititorul de la primul rand, pot creste atractivitatea, pot da un impuls… cuvantul TU e important.

  6. St Murgeanu zice:

    Salut Luca,

    felicitari pentru initiativa, sunt sigur ca iti va fi mult mai usor sa o promovezi, decat mi-a fost mie, un anonim la data aparitiei cartii mele 🙂

    Tocmai m-am apucat sa lucrez si eu la a doua mea carte, oarecum in acelasi domeniu cu a ta (business, autodezvoltare, educare, motivational, antreprenorial) si pot sa spun ca am deja un titlu beton! 😀 sunt sigur ca numai titlul o sa sparga toate barierele, ce sa mai zic de continut/stil/mesaj!

    Ma astept sa o public in primavara lui 2010

    as fi curios sa imi spui cu ce editura vrei sa colaborezi, cum vrei sa o promovezi etc, iar daca doresti, pot sa imi impartasesc si eu din experienta

    poate colaborand si sustinandu-ne unul pe altul, prin sinergie, putem ajunge mai departe

    Succes 🙂

  7. Luca zice:

    Stefan,

    sint sigur ca putem discuta pe aceasta tema o multime de lucruri!

    oricum, astept sa citesc prima ta carte si iti promit ca ii voi face o recenzie in milionar 🙂

  8. Pingback: Fap Turbo » Primele concluzii

  9. robert zice:

    Si eu am cautat,recent,bibliografie despre „tehnica scrisului”,
    pentru scopuri asemanatoare. N-am gasit pe net ceva corespunzator,
    in schimb am descoperit o lucrare aparuta la ed.Polirom,intitulata
    „Cum se scrie un text”,autor conf.dr. Andra Serbanescu de la Filolo-
    gia Univ.Buc. si cercetator la Instit.de Lingvistica. Lucrarea nu e,
    deci,de „popularizare”,ci un demers f.serios si profesionist asupra
    elaborarii unui text (carte,articol,curs etc.), de la documentare
    pana la finalizare, trecand prin etapele redactarii, organizarea si
    structurarea textului etc. Da un „search” pe site-ul edit.Polirom si
    poti vedea intreg cuprinsul cartii, pe capitole si subcapitole.

    In privinta cartii incepute – mult SUCCES si multa INSPIRATIE!

  10. SORIN zice:

    Felicitari pentru intentia ta de a realiza o carte. Si eu m-am decis sa scriu o carte(roman), dar realizarea acestuia va dura 4 ani, si va fi o carte cu un subiect complex la baza caruia sta ambitia unui tanar. Dureaza mult deoarece va avea 1000 de pagini, adica 4 volume, si de asemenea ma concentrez foarte mult asupra „coloanei vertebrale” a cartii. Sper sa iasa ceva inedit, succes si tie si mie. pup

  11. Luminita zice:

    Se spune ca este usor sa scrii , pentru mine nu este dar totusi asi dorii sa scriu despre viata mea Luca daca poti sa imi raspunzi la acest coment cu un email asi fi foarte recunascatoare . Caut pe cineva care sa stie sa scrie aceasta carte dupa schitele si fotografiile pe care le am

    Cu respect

    L

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.