Finante personale

Perle de intelepciune financiara de la millionairemind.com

, , , 5 comentarii

hte

Am aflat de cartea Secrets of the Millionaire Mind (Secretele mintii de milionar) scrisa de T. Harv  Eker de la un bun prieten, Pera Novacovici. El o citise si spunea despre carte ca ar fi cea mai buna carte despre cum sa ajungi bogat. Este o afirmatie puternica, o afirmatie care m-a facut curios. Ii voi scrie o recenzie cand ii va veni randul.

Cat despre autor, este un antreprenor care dupa ce a ridicat o afacere de la zero, a vandut-o pentru cateva milioane de dolari. Dupa acest succes s-a dedicat activitatii de training si coaching, prin care invata alti oameni cum poti sa ai succes in domeniul financiar. Unul din semnariile sale abordeaza pe larg temele din cartea sa. Este un seminar de succes, care a fost urmarit de mii si mii de oameni.

Am fost de curiozitate pe site si am accesat zona de materiale gratuite (doar asa face tot romanul, nu?). Acolo se lista posibilitatea de a audia un tele-seminar (un webinar, dupa noua terminologie) cu Eker. Mi-am lasat adresa de email si am primit linkul.

Desigur, webinarul a fost interesant dar mult mai mult mi-a placut surpriza ce a urmat. Evident, primirea de materiale gratuite este poarta pentru a receptiona materiale promotionale prin email. Ce m-a surprins deosebit de placut a fost faptul ca mesajele contineau, fiecare dintre ele, scurte aforisme legate de finante personale si dezvoltare personala, care erau comentate pe scurt, in cateva paragrafe.

Desi multe din acele afirmatii le cunosteam, mi-a facut deosebita placere sa citesc comentariile legate de ele. Aduceau idei si perspective proaspete, multe dintre ele cu adevarat originale.

Va invit sa beneficiati de acest semnar gratuit (in limba engleza) si sa va delectati cu perlele de intelepciune financiara, completand adresa voastra de email la aceasta pagina.

Precizare importanta: nu sunt afiliat la site-ul lui Eker si nu primesc nici un fel de beneficiu personal din aceasta recomandare.

Comentarii

comments

Standard

5 gânduri despre „Perle de intelepciune financiara de la millionairemind.com

  1. Mihai zice:

    Salut Luca,

    Pe undeva legat de topic: ai citit The Black Swan de Nassim Taleb? As fi foarte foarte curios ce opinie ai despre ipotezele lansate in aceasta carte. Este o carte un pic tehnica dar conceptele descrise acolo cam trebuie luate in seama.

    Mihai

  2. Luca Dezmir zice:

    cunosc cartea si ideea pe care o promoveaza, n-am citit-o dar este pe lista mea de asteptare. dupa ce o s-o citesc o sa-i fac o recenzie

  3. Mihai zice:

    Astept cu nerabdare sa citesc recenzia, sunt foarte curios ce parere ai (pentru ca esti investitor banuiesc ca ai un sistem de valori bine pus la punct verificat si rasverificat si as fi interesat sa aflu cum verifici informatiile pe care le asimilezi, cum faci o strategie pe care sa te poti baza).

    Legat de carte, nu ma pot abtine sa nu ridic mingea la fileu – in principiu cartea discuta alte concepte dar as vrea sa aduc in discutie o idee lansata acolo intre multe altele, idee care pe undeva o intuisem din experienta personala:
    oamenii au tendita naturala (si probabil gresita) de a verifica o ipoteza cautand confirmari in loc de a cauta infirmari ale ei (ipoteze in genul: lebedele sunt albe pentru ca am vazut 100 mii de lebede albe – am impresia ca am lansat o ipoteza puternica si absolut adevarata verificata de 100 mii de ori – ipoteza care de fapt e un castel de nisip). Trecand la cartile cu si despre milionari, ipoteza ce ar putea fi lansata acolo ar fi (generalizez incercand sa accentuez o posibila problema pusa gresit): „daca faci astia 7 pasi vei ajunge milionar, uite si 10 milionari care au facut pasii drept dovada ca functioneaza”. (daca verificam afirmatia in contextul in care alti 1 milion de oameni au incercat pasii si nu au reusit decat cei 10, am putea ajunge la concluzia ca a fost doar o coincidenta sau e doar o statistica, oricum nu e o afirmatie care sa aiba mari sanse de a fi adevarata).

    Sa nu fiu inteles gresit: nu afirm ca ideile lansate in cartile motivationale, de dezvoltare personala sau financiara sunt gresite/comerciale, din contra, citesc tot ce prind. Doar voiam sa reamintesc ca un pas inapoi pentru a vedea imaginea de ansamblu si a reconsidera propriile valori nu strica din cand in cand.

    Voi citi si eu „Secrets of the Millionaire Mind”, nu am citit-o.

    Un Craciun Fericit, Luca, si La Multi Ani! Succes in continuare, faci o treaba buna.

  4. Luca Dezmir zice:

    Mihai,

    observatia ta este foarte pertinenta si scoate la suprafata una din problemele majore ale cartilor care propun retete ‘unice’ pentru a deveni orice, inclusiv milionar.

    retetele ‘unice’ (adica o reteta care functioneaza pentru toata lumea) sunt din start sortite esecului (adica acestea sa functioneze pentru majoritatea oamenilor) pentru ca oamenii sunt extrem de diferiti. eu pot sa-ti dau o reteta cum am reusit eu la bursa dar probabil nu va functiona pentru tine pentru ca tu nu ai structura mea psihologica si mai ales nu ai toleranta mea la risc.

    practic, va trebui sa dai ‘retete’ pentru fiecare tip psihologic in parte, dar acest lucru este imposibil pentru ca fiecare dintre noi este unic (din punct de vedere al personalitatii), asa spun psihologii si sunt de acord cu ei. de aceea nu ai altceva ce sa faci decat sa imparti oamenii in anumite categorii psihologice si sa oferi solutii pentru fiecare categorie in parte.

    aceasta este abordarea in cartea mea „Iesi din labirint” care are ca subtitlul „Gaseste-ti libertatea financiara in stilul tau”

    ‘stilul tau’ este legat de ‘personalitatea ta’. in carte sunt propuse mai mult tipuri psihologice, in cadrul capitolului „Cine sunt eu’ iar recomandarile sunt prezentate in carte, in ultima parte, direct pentru fiecare tip psihologic in parte.

    Sarbatori fericite si tie si La Multi Ani, Mihai 🙂

  5. Pingback: T. Harv Eker: webinarii gratuite | Milionarul Mioritic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.