In atentia mea

O resursa in trei minute

, Un comentariu

3idei

La sugestia lui Sorin (multumesc Sorin!) am vizitat 3idei.ro, care se declara a fi  „ce l mai mare portal de video business din Romania”. Nu stiu daca acest concept este original sau daca el este preluat din „repertoriul international”. Cred ca acest lucru conteaza mai putin. Ce intereseaza consumatorul este valoare care i se pune la dispozitie.

Portalul are titlul 3 idei in 3 minute si contine clipuri de … 3 minute si (uneori) mai mult in care se prezinta, de catre persoane din mediul de afaceri romanesc, idei relevante pe subiecte din domeniul de activitate in care activeaza. Clipurile sint clasificate in urmatoarele categorii:

  • Business
  • Vanzari
  • Marketing
  • Advertising & PR
  • Internet
  • Tehnologie
  • Economie
  • Cariere
  • VIP
  • Imobiliare

Cei care se afla ‘in lumina reflectoarelor’ variaza de la utilizatorul de rand care isi poate pune un clip pe site la interviuri cu VIP-uri cum este Ionut Popescu, fost ministru de finante. Desigur, exista si categoria de mijloc, in care pot sa te situezi daca vei opta sa iti faci un clip profesional cu echipa de la acest site.

Site-ul ar dori, conform lui Constantin Rudnitchi, editorialist de la Bloombiz, ‘sa furnizeze idei profitabile la distanta de un clic, in cazul in care nu stii din ce sa faci bani’. Personal ma indoiesc ca managerii si conducatorii de firme care filmeaza clipuri, o fac pentru a impartasi cu generozitate ideile cu care ei fac bani. Mai degraba este o metoda de promovare insolita, prin care sa-si etaleze cunostintele si sa-si faca cunoscut numele firmei lor.

Lasind la o parte observatiile (poate putin rautacioase) de mai sus, trebuie sa subliniez ca site-ul in sine si videoclipurile in special sunt realizate cu un real profesionism. Imaginea este buna, montajul la fel, imi place animatia din dreapta sus cu sigla site-ului. Functionalitatea nu are probleme majore (doar la un clip am vazut intreruperi de imagine, initial am crezut ca de vina e conexiunea mea, dar cind am revizionat clipul intreruperile au fost identice, in aceiasi sectiune a filmului).

Ca atare va invit sa vizitati portalul si sa cautati in categoriile de interes. Sunt sigur ca veti gasi ceva deosebit de vizionat.

Comentarii

comments

Standard

Un gând despre „O resursa in trei minute

  1. Concediaza-ti seful! zice:

    daca nu ma insel, a mai existat o asemenea initiativa, un site similar… nu mai stiu cum se numea… ce o fi patit?

    succes 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.