Carti, filme si evenimente

Recenzie: Atrage banii in viata ta

, , , , 6 comentarii

atragebanii

  • Titlu: Atrage banii in viata ta!
  • Autor: Bob Proctor
  • Suport: CD sau mp3 (audiobook)
  • Durata: 52 de minute
  • Gen: dezvoltare personala, finante personale
  • Se adreseaza: publicului larg
  • Unde o poti cumpara: aici

Recomandare

Detalii despre sistemul de notare al cartilor aici.

Bob Proctor nu mai are nevoie de prezentari pentru cei care au vazut filmul The Secret. Pentru cei care nu au auzit de Bob Proctor, voi spune ca este scriitor, vorbitor si coach care se ocupa cu dezvoltarea personala. Puteti afla mai multe din site-ul sau.

In cartea audio pe care o propun azi, Proctor se ocupa de un subiect foarte popular: atragerea banilor. Nici o indoiala, mai ales din titlul. Iar aura pe care i-a creat-o filmul The Secret te face sa crezi ca iti va spune, cu siguranta, cum sa faci bani.

Vei fi dezamagit pentru ca in acest audiobook nu vei gasi nici o metoda practica de a atrage banii. Nu sint tehnici, exercitii sau lucruri pe care trebuie sa le faci in fiecare zi. In schimb vei afla despre un element mult mai important, fara de care toate tehnicile din lume nu pot sa-ti aduca banii doriti.

Autorul se ocupa de insasi relatia noastra psihologica cu banii si de modul in care ii percepem. Ne spune ce sint de fapt banii si cum sa privim lumea si viata in asa fel incit banii sa nu mai reprezinte o problema pentru noi.

Aici sta un adevar deosebit de important, pe care Bob ni-l prezinta cu generozitate: daca ai aflat metode de a face bani e posibil sa obtii succes financiar, dar aceasta scurtatura nu produce rezultate de lunga durata. Doar o anumita atitudine mentala te ajuta sa obtii si sa mentii banii alaturi de tine pentru toata viata.

Majoritatea dintre noi sintem nepregatiti in a primi si gestiona sume mari de banii. Acest adevar este relatat de numarul mare al cistigatorilor la Loterie care ajung faliti. Nu sintem in stare nu numai pentru ca nu sintem suficent de informati in legatura cu finantele personale dar mai ales pentru ca nu avem atitudinea psihologica necesara pentru aceasta. Banii cistigati „peste noapte” vor fi receptionati de subconstient ca o rasplata nemeritata. El iti va spune in continuu acest lucru, atit de insistent incit vei lua, rind pe rind, decizii nefericite care te vor face sa pierzi ce ai obtinut. Aceasta atitudine de autosabotaj este binecunoscuta de catre psihologi dar mai putin inteleasa de marele public.

De aceea e necesar, in primul rind, sa-ti schimbi relatia psihologica pe care o ai cu banii, inainte de a incepe sa-i faci. Din acest punct de vedere, cartea pe care ti-o recomand este un bun inceput. Daca pe mine m-a impresionat pozitiv (si te asigur ca am citit o groaza de carti de dezvoltare personala si finante personale) inseamna ca pentru tine va fi o auditie deosebita.

Comentarii

comments

Standard

6 gânduri despre „Recenzie: Atrage banii in viata ta

  1. titanium.fla zice:

    „Majoritatea dintre noi sintem nepregatiti in a primi si gestiona sume mari de banii. Acest adevar este relatat de numarul mare al cistigatorilor la Loterie care ajung faliti”

    ai date concrete in privinta afirmatiei ? 🙂

    te intreb pentru ca mie mi se pare interesant cunoscand 2 cazuri de castigatori la loto de sume importante si care nu au devenit deloc faliti, dimpotriva.

  2. Radu zice:

    Am citit pe net despre Britney Spears, care desi castiga >700,000 USD / luna! traia de la un „salariu” la altul datorita cheltuielilor extravagante.

    Averea nu este acelasi lucru cu venitul. Veniturile mari faciliteaza obtzinerea averii, dar nu inseamna neaparat ca daca ai venituri mari o sa fii bogat.

    Si asta este valabil indiferent de dimensiunea veniturilor, lucru demonstrat clar de B.S. care reusea performantza de a trai de pe o zi pe alta desi castiga lunar la loterie. 🙂

    In general oamenii care spera sa castige la 6 din 49 nu prea au notziuni despre finantze, ca sa nu mai vorbim de notziuni de statistica si probabilitatzi :), deci sunt in mod special vulnerabili la risipa.

  3. valentin zice:

    Luca ,trebuie sa te felicit in primul rand pentru tot ce faci cu acest blog si nu numai ,in al doilea rand ar trebuii amintita si carte „Secretele mintii de milionar.Stapanirea jocului interior al bogatiei.”scrisa de T.Harv Eker.In care descrie exact de „relatia noastra cu banii si de modul in care ii percepem.”Astept o recenzie a carti pe blogul tau.Succes mai departe.

  4. claudiu zice:

    „Vei fi dezamagit pentru ca in acest audiobook nu vei gasi nici o metoda practica de a atrage banii ”
    Poate ca sunt rautacios dar am mai intalnit si citit carti care fac acelasi lucru.Promit in titlu ceva si apoi afli ca ai luat tzeapa , era doar un titlu frumos , dar autorul se straduieste sa te convinga ca de fapt nu prea ai nevoie de bani ……
    Nu critic astfel de carti dar nu ar trebui sa umble cu cioara vopsita. Din moment ce vreau sa platesc pentru a mi se spune cum sa atrag banii, exact asta vreau sa aflu (sau sa citesc)
    Pe tema asta sunt carti bune scrise de Donald Trump si de Robert T. Kiyosaki (din cele citite de mine pana acum)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.