In atentia mea

Despre mentori si discipoli

, , 4 comentarii

Desi in sectiunea speciala dedicata informatiilor despre blog, am specificat ca nu sint trainer sau coach, am primit, de-a lungul timpului, o multime de emailuri in care eram solicitat, direct, sa devin mentorul cuiva.  E dificil pentru mine pentru ca nu cunosc fisa postului.

🙂

A fi mentor este o mare responsabilitate. De multe ori un mentor inseamna altceva decit ai crede. De exemplu, pentru mine Kiyosaky este un mentor, desi nu l-am cunoscut personal iar cind i-am scris un email (acum niste ani, pentru a-i multumi deoarece cartile lui mi-au transformat radical viata, la propriu) am primit un raspuns „standard” de la cineva din echipa lui. Acest feed-back aproape negativ nu m-a dezamagit pentru ca el a fost si va ramine mentorul meu, prin ce a scris.

peralfa

Simteam nevoia de a scrie un articol despre mentorat dar nu a fost sa fie. Cum legea atractiei functioneaza, acum citeva zile am primit un newsletter de la personalitatealfa.com, un site dedicat dezvoltarii personale pe care il frecventez si pe care vi-l recomand. In acesta se propunea citirea ultimului articol, despre…mentori si mentorat, cu titlul Cum sa-ti gasesti un mentor. A fost o lectura placuta, in care am gasit majoritatea ideilor pe care as fi vrut sa le prezint in articolul meu. De aceea va recomand cu placere atit articolul cit si blogul lui Pera, care este din Timisoara, ca si mine.

Astept parerile voastre pe acest subiect 🙂

Comentarii

comments

Standard

4 gânduri despre „Despre mentori si discipoli

  1. Cristian zice:

    Si pentru mine Kiyosaki este un mentor. Intamplator am inceput sa citesc cartile lui. Initial luasem o carte scrisa de Donald Trump, care m-a impresionat, dupa care am vazut carti scrise de cei doi Trump si Kiyosaki, asa am ajuns sa-l „cunosc” pe unul din mentorii mei, Robert Kiyosaki.Multi ar vedea injositor acest lucru (ca am un mentor), dar eu nu ii bag in seama si consider chiar un lucru bun sa ai un mentor, sau mai multi. Neavand un mentor, pe cineva care face lucruri care ti-ar face placere si tie sa le faci, poate foarte multi nu au spre ce sa tinda, nu au un tel.

    Multa succes in continuare Luca.

    Cu respect,
    Cristian

  2. Pera zice:

    Cristian, de ce crezi ca a avea un mentor e injositor?

    Nu exista om de succes in lumea care sa nu aiba mentori. Si de obicei nu unul ci mai multi. In orice biografie a unui om de succes cei citi despre mentori.

  3. Vali zice:

    Draga Luca, tu ai vrea sa fii mentorul cuiva daca te-ar ruga? De fapt deja te-am asezat langa Kiyosaki citind cartea ta. Si eu il consider un mentor de multa vreme. Articolele scrise de tine si acum cartea ta m-au ajutat foarte mult. Trebuie sa trec la actiune de acum. Am inceput sa citesc despre trading. Dar mai intai ar trebui sa-mi definesc profilul, sa vad daca mi se potriveste. Cum pot face asta?

  4. Luca Dezmir zice:

    Vali,

    este important sa faci diferenta intre un mentor si un coach.
    mentorul poate sa fie o persoana pe care nu ai intalnit-o sau cu care nici macar nu ai corespondat. este o persoana pe care o admiri si pe care incerci s-o studiezi ca sa gasesti „secretele” succesului sau. de exemplu, Kiyosaki este un mentor pentru mine, chiar daca nu am avut nici macar un schimb de emailuri cu el…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.