Carti, filme si evenimente

Cc: Serie de documentare la Discovery Channel: Flip That House

, 2 comentarii

Acest articol a aparut ca si guest post in portalul de dezvoltare pesonala, empower.ro

Desi nu am vazut inca nici un episod, vreau sa va semnalez un documentar (ce ar putea fi foarte interesant) de pe canalul Discovery Travel and Living: Flip That House tradus Tranzactii imobiliare. Iata descrierea oficiala:

Tranzactii imobiliare: Beverly
Nebunia tranzactiilor imobiliare derulate de cei care cumpara case, le renoveaza si le vand pentru profit. Urmarim procesul de la achizitie si „lifting” pana la rezultatul final.

Am vazut Luni un episod din acest serial. Protagonisti erau un cuplu, fosti agenti imobiliari, care se ocupau cu fixingul (flipping spun ei, de fapt flipping e preluarea unei proprietati pentru revinzare rapida, uneori fara incheierea unui contract definitiv, ci blocarea proprietatii cu un contract provizoriu si revinzarea in termen – probabil voi scrie un ebook despre aceasta tehnica).

In acel episod, cei doi au cumparat o proprietate high end (din partea de sus a pietei) intr-un cartier rezidential, cu putin peste un milion de dolari, apoi au renovat-o (cu costuri de 85.000 dolari) si o propuneau spre vinzare pentru un profit de 100.000+ dolari.

Trecind peste detaliile episodului, va prezint minusurile si plusurile serialului.

Minusuri:

  • unitatile de masura sint americane dar traducatorul face o treaba mai putin profesionista in convertirea lor din sistemul englezesc in cel metric
  • exemplele sint din piata americana care in marea majoritate a cazurilor are putine corespondente cu cea romaneasca, incepind cu tipul constructiilor si terminind cu profilul cumparatorilor
  • preturile lor sint mult mai mari decit cele din Europa, atit la proprietati cit si la materiale si manopera, deci cifrele nu trebuie luate ca valoare absoluta ci procentuale

Plusuri:

  • e vorba de oameni reali, situatii reale; se confrunta cu probleme cu care s-ar confrunta orice investitor ce face fixing, indiferent de locatia lui geografica (alegerea proprietatii, alegerea aspectelor ce trebuie imbuntatie la proprietate, bugetarea, aprovizionare, contractarea muncitorilor, alegerea materialelor etc.)
  • sint multe tips & triks (ponturi) pe care le divulga in timpul emisiunii, multe dintre ele aparute ca urmare a experientei in domeniu
  • arata situatia adevarata: daca vrei profit trebuie sa pui mina, sa fii pe santier, sa ceri calitate de la muncitori, etc.
  • elementele bugetarii sint dezbatute in amanunt,  aceasta fiind o lectie pretioasa pentru investitor

Per ansamblu, eu recomand cu caldura serialul, mai mult de atit, va propun sa inregistrati episoadele si sa le vizionati de mai multe ori. Astfel veti putea intra in „pielea” personajelor, veti simti ce inseamna sa fii investitor.

Inainte de a viziona serialul ar fi bine sa cititi ebook-ul meu Fixingul imobiliar.

Detalii despre documentar gasiti aici, unde sint disponibile titlurile celor zece episoade si imagini inainte si dupa flipping.

Documentarul apare zilnic (cred…) in jurul orei 15.00 , duminica sint doua episoade. Va rog sa consultati programele TV pentru detalii.

Comentarii

comments

Standard

2 gânduri despre „Cc: Serie de documentare la Discovery Channel: Flip That House

  1. miha zice:

    Va urmaresc blogul de ceva timp si chiar ma gindeam ce parere ati avea despre acest serial. Eu am urmarit cateva episoade, seara la 21,05 si mi s-a parut foarte interesant. De remarcat diferentele foarte mari de preturi si sume investite, in functie de zona in care se afla proprietatea, de exemplu in Austin au investit aproape 300.000 USD si au castigat 100.000 iar aseara intr-un oras de langa Los Angeles au investit 900.000 si au castigat 90.000.
    Si pe mine m-a impresionat sa-i vad cum muncesc din greu la renovare, dar nu este mai putin adevarat ca ar merita din plin.Cred ca nu numai pentru romani este fabulos sa castigi 100.000 USD in 14, 10 si chiar 6 saptamani, investind in unele cazuri 300.000, sau mult mai putin daca tin cont de definitia data de dvs. flippingului. Chiar ma gindeam daca este intr-adevar posibil asa ceva, si in caz afirmativ cred ca este o posibilitate valabila doar in cazul pietelor in crestere.
    Concret, ce am putea face in aceste momente, cand preturile imobiliare scad?

  2. Luca zice:

    sa asteptam 🙂 si sa facem bani

    mai multe detalii in articolul de vineri, cind tratez pe larg subiectul: „imobiliarele in timpul crizei economice”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.