Finante personale

Stress Test: Romanian International Bank

, 7 comentarii

Cuprinsul seriei Stress Test: bancile

  1. Stress Test: bancile

Linga Garanti Bank este sediul Romanian International Bank.

De la primii pasi am fost negativ impresionat de calitatea designului interior si a modul de organizare al spatiului. Poate contrastul era mai mare prin comparatie cu Garanti si Piraeus, unde lucrurile stateau cu totul altfel.

Ce m-a impresionat negativ a fost faptul ca la ghiseu trebuie sa stai in picioare. Este o totala lipsa de respect fata de clienti. E ca si cum la mine in cabinet, in sala de asteptare, ar lipsi scaunele! Asemenea banci imi creeaza o reactie negativa.

Am fost indrumat spre un ghiseu. Acolo am intilnit o doamna intre doua virste, care a raspuns stingherita dar binevoitoare la intrebarile mele. In final m-a directionat la un coleg de-al dinsei, de la ghiseul vecin, pentru ca numai acesta putea sa-mi dea detalii despre carduri si internet banking. Mi s-a parut ciudat.

Domnul a fost la fel de binevoitor. A inceput sa-mi printeze, pe rind, datele de care aveam nevoie. Din pacate a trebuit sa-i cer eu, cu exactitate, ce sa-mi printeze, pentru ca nu a stiut, din proprie initiativa, in momentul in care l-am rugat („dati-mi informatii despre servicii, comisioane, carduri si internet banking”). Pina la urma ne-am descurcat.

Am fost neplacut impresionat de faptul ca a trebuit sa imi frec coatele, de la un ghiseu la altul si inapoi, pe pultul comun al acestora, pentru a afla, din mai multe locuri, informatii care puteau sa-mi fie furnizate la o masa, civilizat, stind pe scaun. Aici e greseala conducerii bancii, nu a angajatilor.

Despre banca nu am ce sa spun; este detinuta majoritar de Merchant Bank of California care este o banca din SUA, care este statul cel mai tare lovit in timpul acestei crize mondiale financiare 🙂 (am taiat acest comentariu pentru ca mi s-a sugerat ca e tendentios si am fost de acord)

Cit despre servicii, o scurta privire pe oferta bancii iti spune ca la RIB ai comisioane pe care nu le gasesti la alte banci (comision de administrare al cardului, de exemplu). Nu am motive sa recomand oferta bancii. Poate mi-a scapat ceva, cei care au cont la RIB si ii cunosc mai bine oferta ma pot contrazice.

Ambianta: 7 (pentru design interior si pentru ca stai in picioare la ghiseu)

Bunavointa: 9

Informatii:8.5

Avantaje deosebite: nu am observat

Precizare importanta:
Personal nu am o pregatire formala in domeniul financiar bancar  si nu activez in acest domeniu. Ca atare continutul articolelor din seria Stress Test exprima in totalitate opiniiile mele personale. Aceste pareri nu reprezinta (chiar daca par sa fie) o sugestie, indemn, recomandare privind accesarea sau neaccesarea serviciilor bancilor care sint prezente in aceste articole.
Nu am nici un fel de angajament, financiar sau de alta natura, cu nici o banca, angajament prin care sa ma oblig la promovarea unei institurii bancare sau a ofertei acesteia.
Va recomand ca in cazul in care doriti sa va deschide un cont la o banca, sa cereti parerea unei persoane care are studii de specialitate si, mai ales, sa va faceti propriul stress test, vizitind o agentie a bancii in cauza.

Comentarii

comments

Standard

7 gânduri despre „Stress Test: Romanian International Bank

  1. ALI zice:

    Te astept cu un articol despre ING. Eu tocmai am avut o situatie neplacuta cu plati efectuate prin Homebanking, neprocesate din iulie. Am efectuat plata si nu mi-am imaginat ca nu se va procesa iar ei nu m-au anuntat nimic. In noiembrie am incercat din nou sa platesc catre bugetul de stat datoriile firmei. Am primit un sms prin care eram anuntata ca nu s-a efectuat plata. Am verificat si celelalte plati si nu erau nici ele… Motivul: trebuia sa scriu la numele beneficiarului si codul fiscal al firmei mele… dar intr-un anumit fel: doar cu ”/” si apoi cui-ul. Altfel nu merge.
    Nu m-a informat nimeni ca la anumite plati sunt conditii speciale, nu m-a informat nimeni ca n-au procesat plata…penalitatile le platesc eu. Ba mai mult, cand am pus intrebari mi s-a raspuns ca poate ar fi bine ca platile mai importante sa le fac impreuna cu colegii lor, sa ii sun si sa ma ajute ei. Cu alte cuvinte vina era a mea, ca nu stiam sa completez cateva campuri foarte clare… Cred ca voi citi mai bine articolele despre banci pe care le scrii si comentariile si voi lua o hotarare catre ce banca sa ma indrept cu contul principal si apoi cu cel de rezerva.

  2. popa iuliana zice:

    da , da , ma ca m mira comentarile astui domnul vad ca gaseste numai persoane intre 2 virste , are ceva cu cei intre 30-40 ???/ pai numai astea mai rezista in banci , si cit decit au experienta , nu ca tineri care doar se plimba si isi bat joc , nu ii intereseaza nimic mai degraba astia sunt impertinenti nu stiu sa vorbeasca cu toata facultatea terminata in brinci , de 3 ani , e putin nu stiu sa lege 2 cuvinte si sunt fff stresati , deci sa respectam mai mult angajati bancari , nu doar directori care au toti 40-50-60-70 . . milioane si carausi de care ne lovim au 15- max 20 deci asa suntem tratati si respectati , si informati vag . . .

  3. constantina zice:

    Stimate Domn,

    V-as fi fost recunoscatoare daca v-ati fi informat inainte de a face acest comentariu fals si, pe deasupra, tendentios:

    „Despre banca nu am ce sa spun; este detinuta majoritar de Merchant Bank of California care este o banca din SUA, care este statul cel mai tare lovit in timpul acestei crize mondiale financiare ”

    Daca ati fi intrat pe site-ului bancii http://www.roib.ro, ati putut afla ca care sunt actionarii acesteia. Domnul Daniel Roberts impreuna cu D-na Florina Roberts sunt actionari majoritari ai Bancii. De retinut ca D-na Florina Roberts s-a nascut in Romania, la Cluj iar investitia in Romania a fost facuta de dragul acestei tari.
    D-nul Roberts detine si o banca in SUA al carei nume l-ati scris incorect si despre care as vrea sa aduceti la cunostinta cititorilor Dvs. daca are probleme.
    Ne pare rau ca „Doamna intre doua varste” nu v-a zambit gales, dar noi incercam sa promovam o institutie bancara si nu altceva.
    Faptul ca salariatul Bancii v-a printat lista comisioanelor si tarifelor este pentru ca Dvs. sa fiti informat inca de la inceput, pentru a putea lua o decizie corecta si a nu fi neplacut surprins pe parcursul colaborarii cu banca noastra. In mod normal, recomandam posibililor nostri clienti sa solicite bancilor aceste informatii.
    Aceasta Banca, ale carei produse nu v-ati straduit sa le cunoasteti sau sa le folositi, a lansat primul card de credit din Romania-Mastercard si are unul dintre cele mai bune cursuri valutare de pe piata.
    Fata de comisionul de administrare a cardului de credit, dati-mi voie sa va informez ca acest comision este practicat de majoritatea Bancilor. Cred ca ati fost informat, dar nu ati retinut, ca nu percepem comision de administrare a contului curent, practicat de multe dintre bancile vizitate de Dvs. si nu solicitam nici comision de depunere.
    Faptul ca Doamna „intre doua varste”(care, intre noi fie vorba are experienta de banca si nu mai are nevoie sa zambeasca gales si nici sa se „expuna fizic”)l-a rugat pe colegul dumneaei sa va dea informatiile necesare este pentru ca fiecare, intr-o banca are o fisa a postului.
    In concluzie, va multumim ca ati trecut pe la sucursala Bancii noastre dar va rugam ca, inainte de a face afirmatii tendentioase sa printati informatiile reale din surse credibile.

  4. Luca zice:

    Stimata Doamna/Domnisoara Constantina,

    va multumesc pentru informatiile din comentariu. voi incerca sa raspund punctual
    1.informatia despre Merchant Bank of California o am direct de la functionarul bancar cu care am vorbit la RIB sau dintr-un pliant al bancii, imi cer scuze, nu imi amintesc exact
    2.am cautat pe site-ul indicat de Dvs. iar la pagina de prezentare a bancii n-am gasit nici macar informatia despre Mechant Bank, nici despre actionari. Pagina cu pricina este http://www.roib.ro/prezentare.php Va rog sa-mi indicati o adresa in care sa gasesc informatiile despre actionariat
    3.comentariul meu citat de Dvs. este, intr-adevar tendentios si il voi rectifica in articol. va multumesc pentru ca mi-ati atras atentia
    4.nu am nimic impotriva faptului ca doamna nu mi-a „zimbit gales” cu toate ca am intilnit de-a lungul timpul o groaza de doamne intre doua virste care mi-au zimbit gales, fie la piata sau la magazin 🙂
    oricum, acum, dupa luni de zile de la vizita, impresia despre personalul RIB este in continuare pozitiva in amintirea mea. am recitit articolul si trebuie sa va subliniez ca am scris acolo : doamna „a raspuns stingherita dar binevoitoare la intrebarile mele” si „Domnul (de la ghiseu …) a fost la fel de binevoitor”
    la fel trebuie sa va subliniez ca la alte banci am fost informat despre orice produs al bancii indiferent la ce ghiseu m-am adresat, fara sa fie nevoie sa fiu pasat la alt ghiseu pentru a mi se da detalii despre un alt serviciu bancar. acest impedimente este, oricum, minor, fata de modul in care am fost tratat in alte banci
    5.”Aceasta Banca, ale carei produse nu v-ati straduit sa le cunoasteti”
    Doamna Constantina, acum e randul meu sa va spun ca ati lasat un comentariu tendentios. faptul ca am fost la banca, am intrebat personalul despre serviciile bancii, am cerut liste de oferte si pliante arata ca m-am straduit sa cunosc RIB.
    6.ati spus „Faptul ca Doamna “intre doua varste”(care, intre noi fie vorba are experienta de banca si nu mai are nevoie sa zambeasca gales si nici sa se “expuna fizic”)”
    trebuie sa recunosc ca in toate vizitele la banci, legate sau nu de Stress Test, am intilnit in majoritate domnisoare/doamne a caror tinuta era extrem de potrivita activitatii, fara sa „expuna fizic” in mod indecent sau de alta natura nici o parte a corpului. niciodata in articolele mele nu m-am referit la aspectul fizic, ci numai la varsta si disponibilitate la nivel de informatii furnizate (curtoazie)

    in incheiere va multumesc inca o data pentru comentariu si sper ca ati inteles ca nu am nimic personal (sau de alta natura) cu RIB (cum de altfel nu am cu nici una din bancile analizate in articolele mele)
    tin sa subliniez (cum de altfel scrie in fiecare articol) ca parerile exprimate fata de banci sint personale si, ca orice pareri personale, sint supuse subiectivismului. cu toate acestea experienta mea in domeniul finantelor personale, fara falsa modestie, depaseste media la nivelul populatiei ceea ce ma face sa pot emite pareri personale cu un oarecare grad de obiectivitate.

  5. adrianpuscas zice:

    Eu sunt client al acestei banci de cativa ani…,am gasit amabilitate la solicitarile mele…,motiv pt care am avut increderea de-ami deschide mai multe depozite bancare la dansii…,astfel ca oricand am nevoie de bani sa-mi pot retrage banii mei…,iar dobanzile sunt mai bune decat la multe alte banci,NU au comision de administrare..,iar in ziua scadentei nu ai comision.Chiar mi-am retras bani de la BCR si BT,…si i-am transferat in depozite la RIB.

  6. gogu zice:

    Wooowwww .. dupa ce am citit doamna constantina parca mi-e si frica sa mai scriu/zic ceva ! Chiar asa , o mqi fi doamna constantina in firma,ca la miscarile si rotatia de personal ce au loc in aceasta banca …..!! Un fel de adevarata „doamna firea” a rib-ului! Dupa venirea polonezilor asteptarile au fost prea mari,asta e clar. In ritmul asta banca pare a cauta o iesire de pe piata maidegraba decat o supravietuire. Qvo vadis ,rib ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.