Carti, filme si evenimente, Filme documentare

The story of stuff – Povestea lucrurilor

, , 11 comentarii

Lucrurile sint peste tot in jurul nostru: unele ne ajuta, altele le folosim o data pe an, cele mai multe le cumparam dintr-un impuls de moment si se aduna prin dulapuri si poduri pina cind, trecute de vreme, le aruncam in curatenia de primavara.

Tirania obiectelor este o tema atit de actuala in societatea de azi, societatea in care consumatorismul este slogan si religie pentru unii. Care e pretul pe care il platim pentru aceasta directie pe care, mai mult sau mai putin inconstient a luat-o omenirea, puteti afla intr-unul dintre cele mai educative filme pe care le-am vazut in ultimul an.

Sint 20 de minute de informatie pura, prezentata in ritm alert, cu un simt al umorului care are un mare beneficiu: te ajuta sa retii ideile principale. Un film colosal, care ar trebui sa fie introdus in programa scolara. Nu-l ratati! (pentru vizionare trebuie sa aveti instalat Apple Quicktime)

[display_podcast]

Comentarii

comments

Standard

11 gânduri despre „The story of stuff – Povestea lucrurilor

  1. afx zice:

    Salutare Luca

    Sa ai o minivacanta de 1 mai „muncitoresc” mai placuta decat a mea.
    Zi-mi te rog sursa filmuletului ca nu reusesc sa-l vizionez. Eu am Linux acum, pot vedea toate formatele
    posibile dar nu stiu de ce filmuletul tau nu ruleaza.
    mai discutam pe mail..candva te-ai suparat pe mine?
    mi-ar face o placere deosebita sa putem conversa si pe un mess mai ales ca s-ar putea sa ne conoastem de pe alte forumuri pe care am mai activat in trecut.
    Uite sa-ti arat ce fac unii cu niste „stifturi” de scrieri in ale trading-ului. Nu vreau sa-ti day idei caci stiu ..ca nu duci lipsa.
    Daca ar fi trebuit sa scriu asa ceva ..probabil ajungeam mai repede milionar. Stii cum e..unii nu au darul ..de a scrie si a explica la un nivel accesibil altora.

    http://www.bursa-bucuresti.com/

    Profit maxim

  2. Lia zice:

    @afx
    Aceeasi problema si la mine (tot linux), am mers insa la site si am facut download de acolo.

    @Luca
    O surpriza placuta acest articol. Un filmulet excelent, pe care il voi promova si eu.
    Ideea centrala este cat se poate de adevarata, mai ales cu externalizarea costurilor, o chestie de care nu se prea vorbeste – iar cu asta a pus punctul pe i.

  3. afx zice:

    UN material …care prevesteste „Sfarsitul lumii”.
    Suntem din ce in ce mai aproape..
    In curand..ne mutam pe alta planeta…virgina…si pe care o vom trata evident..in aceeasi maniera..adica irational. Sotia mea este geograf..Pe principiul „vaselor comunicante” ..s-a transmis si la mine ceva informatie in domeniu. Cunosc problematica.
    As vrea sa stiu daca pot folosi materialul respeciv..la o conferinta intr-o videoproiectia.

    @lia
    Esti o lady? Si folosesti Linux? Felicitari.
    Vezi ca a aparut de ceva vreme Mandriva 2008.

    @Luca

    Ar fi binevenita o abordare a problematicii „Rat race” si sunt sigur ca stii despre ce vorbesc.
    Tot mai multi „muncesc” ca negrii pe plantatie ..pentru a-si achita facturile. Dupa care ciclul se reia ..intr-un cerc viciios.

  4. afx zice:

    @Luca

    Spre surprinderea mea ..constat cu satisfactie..ca ai in acest moment 6 vizitatori online…adica mult mai mult fata de forumuri..care au mii de useri inregistrati..si nimeni online. Nu dau nume.
    Probabil e de vina „minivacanta”.

  5. Luca zice:

    @afx

    filmul e free dar cred ca realizatorii s-ar bucura daca i-ai anunta cind unde si pentru cine faci proiectia 🙂

    despre rat race numai de bine 😉 voi scrie o serie de articole despre credite, care se va finaliza cu un ebook. cit de curind.

  6. titanium fla zice:

    hehe, greu de oprit bestia zic eu, ii tai capul, si ii cresc inca 7 🙂

    Imi aduc aminte de James Gosling care a fost si este arhitectul din spatele platformei Java de la Sun Microsystems, el a scris o carte in care zicea ca atunci cand se muta in alt apartament nu mai despacheteaza lucrurile decat pe masura ce are nevoie de ele, si astfel dupa o saptamana stie exact ce lucruri materiale sunt importante in viata lui.

  7. Luca zice:

    @ cine intreaba

    pentru a nu se creea confuzii, mentionez ca site-ul
    bursa-bucuresti.com
    nu este al meu. nu stiu al cui e. ar fi interesant sa citesc materialele care se vind acolo, pentru a-mi forma o parere. dar nu am de gind sa le cumpar 🙂

    de aceea ma abtin sa formulez public o parere (daca vreti una in particular ma contactati prin email 😀 )

  8. Luca zice:

    @ titanium fla

    ai dreptate!

    sistemul este atit de incetatenit incit ti-ar trebui o energie enorma ca sa-l opresti. numai o actiune la nivel global, produsa prin sensibilizarea oamenilor, care sa-si schimbe obiceiurile de consum ar putea determina o schimbare de abordare de catre corporatiile multinationale.

    e foarte putin probabil sa se intimple asa ceva, mai ales ca populatia tarilor in curs de dezvoltare (inclusiv Romania) vine din urma si descopera „deliciile” consumatorismului. dupa noi (sau inaintea noastra prin numar…) indienii si chinezii 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.