Cartea care imbogateste, Carti, filme si evenimente

Recenzie: Real Estate Riches

, , 5 comentarii

Real Estate Riches

  • Titlu: Real Estate Riches
  • Titlu original: Real Estate Riches: How to Become Rich Using Your Banker’s Money (Paperback)
  • Autori: Dolf de Roos
  • Gen: investitii imobiliare
  • Se adreseaza: publicului larg

Recomandare

Detalii despre sistemul de notare al cartilor aici.

Prezentare generala

Am primit aceasta carte din SUA in urma cu citiva ani. Mi-a adus-o unchiul meu care traieste in California. Am fost foarte curios s-o citesc.

Este o carte scrisa de Dolf de Roos, unul din consilierii lui Kiyosaki in materie de imobiliare. Cartea apare in seria conexa denumita „Consilierii tatalui bogat” care mai are titluri ce trateaza dreptul de proprietate intelectuala, legislatie din SUA care iti permite sa platesti mai putine taxe deci sa te imbogatesti mai repede (ce buna ar fi o asemenea carte adaptata Romaniei!), cum sa faci bani folosind o firma si altele.

Cartea e structurata pe trei sectiuni:

  • De ce proprietatile imobiliare sint atit de bune
  • OK! Spune-mi cum sa fac!
  • Desprinderea!

Cu alte cuvinte, de la generalitati si exemplificari pina la tehnici destinate investitorilor sofisticati.

Am lecturat cartea cu placere. Scrisa intr-un limbaj relaxat, fara tehnicisme exagerate. Ca informatie i-as acorda nota 7,5.
Nu e un manual de tehnici, mai mult o insiruire de procedee investitionale. Valoarea ei e data de exemplele din viata reala, afaceri incheiate de autor, inclusiv probleme aparute pe parcurs.

Cartea se poate cumpara pentru 12.21US$ de pe amazon.com (plus taxe postale). E un pret corect chiar si pentru Romania. Singurul impediment este faptul ca trebuie s-o cititi in engleza. Dar acest lucru este un avantaj daca stiti limba, pentru ca veti afla exact ce vrea sa spuna autorul, pina la nuanta in exprimare.

Eu cred ca cel mai bine este sa citesti carti de investitie in limba materna a autorului. De multe ori exista probleme pentru ca traducatorul este un literat si nu are experienta in domeniu. Esenta textului se poate dilua prin traducere. Pe linga faptul ca volumul are un pret bun (cum este exemplu de fata), poti avea avantajul de a fi beneficiarul unei informatii care nu a patruns in Romania sau este accesibila doar celor care au acces la editia originala a cartii.

Zona alba

Informativa, cu exemple care fac deliciul cunoscatorilor.

Pentru a cumpara Real Estate Riches dati un click aici.

Comentarii

comments

Standard

5 gânduri despre „Recenzie: Real Estate Riches

  1. Radu zice:

    eu am citit 2 carti de Robert Kiyosaki si mi s-au parut interesante,deci m-as astepta ca si cartea asta sa fie interesanta.Din pacate,limba engleza nu imi este asa de accesibila,mai ales cand e vorba de termeni de specialitate,iar sa stau cu dictionarul sa traduc ce nu inteleg ar insemna sa termin cartea in 3 luni de zile.

  2. Luca zice:

    @ Radu

    cartea merita citita. nu stiu in ce masura ar tenta o editura sa o traduca, pentru ca nu exista o piata prea mare in Romania pentru literatura de specialitate in domeniul investitiilor… dar acest lucru poate fi un avantaj pentru cei care pot sa citeasca aceste carti in engleza si sa aplice tehnicile descrise in ele…

  3. Pingback: retrospectiva lunara,martie 2008 | Milionarul Mioritic ®

  4. George Breban zice:

    Buna ziua!

    Ma intereseaza si pe mine aceasta carte. Exista pe piata din Romania? Chiar si asa in limba engleza, m-ar bucura sa o gasesc. 🙂

  5. @George Breban

    dupa cunostinta mea nu se gaseste in Romania, nu a fost tradusa. eu am primit-o din SUA

    se poate cumpara pe internet de la Amazon folosind acest link. ai nevoie de o carte de debit/credit pe numele tau ca sa platesti si sa primesti cartea acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.