Finante personale

Cc: Invata cum sa faci bani

, , , 10 comentarii

Articolul de mai jos a aparut ca si guest-post in blogul Simonei, TU ALEGI, in categoria: articole de educatie financiara pentru tineri.

AI NEVOIE DE BANI?

Bani din cer

Sint sigur ca raspunsul tau este DA.
Chiar daca nu ai implinit 18 ani, banii sint importanti pentru tine. Ai nevoie de ei pentru a obtine tot ce crezi ca iti trebuie. De fapt, ei constituie un izvor de putere. Daca ai bani te simti important. Desi altii iti vor spune contrariul, asculta-ma pe mine: nu e nimic rau in asta.

Atita timp cit banii din buzunarul tau au fost obtinuti de tine, prin munca cinstita (iar munca nu inseamna neaparat munca fizica), ai tot dreptul sa te simti o persoana importanta. Pentru ca esti. Banii sint o unitate de masura a puterii; a puterii de a obtine ce-ti doresti.


Pentru a nu duce lipsa de bani, trebuie sa ii controlezi. Controlul banilor personali este studiat de o disciplina economica, oficial nerecunoscuta, dar care exista underground: finantele personale.

DE CE AM NEVOIE DE FINANTELE PERSONALE? EU PRIMESC BANI DE LA PARINTI!

Desi nu-ti dai seama, din punct de vedere financiar tu esti asemeni unui adult: ai surse de venit (bani de la parinti, de la bunici, bani obtinuti din alte surse…) si o seama de cheltuieli. Diferenta intre venituri si cheltuieli poate fi pozitiva sau negativa. Depinde de tine. Daca nu ai un set clar de reguli pe care sa le folosesti in minuirea banilor, tot timpul le vei duce dorul. Aceste reguli se gasesc in finantele personale.

IAR TREBUIE SA INVAT?

Nu trebuie. Nu ai decit sa fii la cheremul banilor (mai bine zis a lipsei lor).
Daca vrei ca TU sa fii in control, sa nu iti lipseasca banii, atunci TREBUIE SA INVETI.

VA FI GREU?

Principiile finantelor personale sint simple si de bun simt. Se invata usor si se aplica greu. Greu pentru ca iti trebuie autodisciplina. Iar aceasta calitate este aproape inexistenta la adolescenti.
Adolescentii tind sa fie impulsivi, adica sa face ce le trece prin mine, atunci cind le trece prin minte. De aceea ei sint intr-o continua lipsa de bani: pentru ca ii cheltuie sub impulsul momentului.
Iti spun inca o data: daca nu iti controlezi banii, te vor controla ei pe tine.

CE OBTIN DACA INVAT PRINCIPIILE FINANTELOR PERSONALE?

Vei stii ce putini adulti stiu: cum sa faci ca sa nu ai probleme financiare sau, daca vrei, cum sa te imbogatesti.
Stiu ca ai auzit in jurul tau si toata lumea iti spune ca, pentru a ajunge bogat, trebuie sa fii norocos, excroc sau genial. Sa nu crezi

Exista metode care, urmate intocmai si folosite consecvent, permit oricarui om sa se imbogateasca. Economia, la fel ca si fizica, studiaza niste legi. Aceste legi nu se schimba de la o zila alta.

La fel cum legile fizicii le permit oamenilor care le folosesc sa faca lucruri aparent imposibile (de exemplu sa zboare pina la Luna) si tu, folosind legile financiare poti sa faci un lucru pe care oamenii de rind il cred imposibil: sa te imbogatesti.

DACA MA MINTI?

Nu ai decit o sansa: citeste articolele mele, incearca sa aplici principiile pe care ti le spun, folosind sume mici de bani si vezi ce iese.
Daca pentru mine au functionat (nu sint nici geniu, nici excroc, norocos poate un pic), ar trebui sa functioneze si pentru tine.

E nevoie doar:
1.sa cunosti legile
2.sa le aplici cu exactitate, continuu

ALTCEVA?

Nimic. Citeste, gindeste, actioneaza.

Comentarii

comments

Standard

10 gânduri despre „Cc: Invata cum sa faci bani

  1. Excelenta initiativa si un bun articol introductiv… abia astept continuarea. Va doresc cat mai multi cititori… o alta forma de bogatie

  2. Feri zice:

    Tinere, averea ta e tara ! OK, joking.

    Nu lasa banul sa devina un scop in sine.

    E doar un mijloc de a cumpara un acvariu, o parapanta sau ciocolata, pe care sa le savurezi apoi fara a te mai gandi la bani.

  3. Luca zice:

    @Lia

    republicarea articolelor se face la doua saptamini dupa aparitia lor in TU ALEGI.

    Continuarea a aparut deja; daca esti curioasa te poti duce pe blogul Simonei la adresa de mai sus 🙂

  4. Luca zice:

    @ Feri

    perfect de acord!
    banul trebuie sa fie doar un mijloc de a obtine libertatea de a alege.

    din pacate multi neglijeaza acest obiectiv initial si se concentreaza doar pe obtinerea banilor.

  5. rygelt zice:

    Eu iti dau solutia si iti spun si cum sa o pui in aplicare…
    1. Intri pe adresa asta: ” http://bux.to/?r=rygelt” si te inregistrezi.
    Apoi iti faci un cont pe http://www.paypal.com (acolo vi se vor trimite banii)( dar nu e absolut necesar sa bagi mailul folosit la paypal de la inceput, in cazul in care nu ai card bagi un mail fictiv si modifici mailul cand ai destui bani si ii vrei, poti impumuta un card de la un prieten) , dai apoi pe http://www.bux.to si la Surf Ads unde sunt niste linkuri.
    Ai la dispozitie aproximativ 15 linkuri pe zi, iar pentru fiecare click pe link primesti un cent, dar mai primesti inca un cent pentru fiecare click pe care il dau si cei pe care ii convingi tu sa se inregistreze, astfel poti face chiar si 20 de dolari pe zi, in cazul in care ai multi prieteni.
    Banii ii poti ridica cand ajungi la 10 USD.

  6. Szili zice:

    Interesant.

    Dupa cum s-a mai spus astept si continuarea si le recomand si celorlalti tineri sa asculte de aceste sfaturi deoarece nu sunt minciuni si nici prostii.Tineti-o tot asa

    Multumesc pentru sfaturi

  7. CORBAN zice:

    Da solutia este f.buna ,pentru a aduna un ban,dar ce faci cand ai o sumedenie de datorii sinu mai ajungi sa pui un ban deoparte ?
    Intri din afacere in afacere si astepti sa vina bani din 10 parti si nu vin .Ce faci??
    Mihaela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.