Cartea care imbogateste, Carti, filme si evenimente

Recenzie: Copil bogat, copil istet

, , , , Lasa un comentariu

  • Titlu: Copil bogat, copil istet – ofera copilului tau startul financiar in viata
  • Titlu original: RICH KID SMART KID. Giving Your Child a Financial Head Start
  • Autori: Robert T. Kiyosaky si Sharon L. Lechter
  • Gen: educatie financiara
  • Se adreseaza: publicului larg

Recomandare

Detalii despre sistemul de notare al cartilor aici.

Prezentare generala

Cartea aceasta a avut o dubla influenta asupra mea:

  1. mi-a aratat ca generatiile de pina acum nu au primit, in mod sistematic, prin sistemul scolar, nici macar bazele unei educatii financiare personale – acest termen definind totalitatea notiunilor necesare unui individ pentru a putea sa fie eficient in obtinerea si gestionarea banilor.
    Abilitatile financiare sint rezultatul unui accident genetic (pentru ca sint foarte putin oameni care se nasc cu darul inteligentei financiare) sau al educatiei familiale. Aceasta se intimpla in familiile bogate, care s-au realizat financiar intr-o generatie sau care transmit din generatie in generatie aceste cunostinte de educatie financiara.
  2. m-a determinat ca sa pun la dispozitia celor care doresc sa invete, informatii de finante personale.

Cartea analizeaza nu numai lipsa educatiei financiare in scoli, dar si esecul, anacronismul sistemului clasic de invatamint. Acest sistem, a carui baze s-au pus in Germania secolului al XIX-lea, a fost instituit de cancelarul Otto von Bismark, cu scopul de a produce o armata de ostasi si o armata de functionari publici. Se explica astfel anumite particularitati, inca prezente la clase: tendinta spre purtarea uniformei, statul in banci, aliniat, ridicatul in picioare si salutul in cor, militaresc, la intrarea profesorului in clasa, etc.

Este o carte foarte importanta pentru parinti, care trebuie sa inteleaga ca scoala nu le pregateste copii pentru viata financiara. Pina la corectarea acestei deficiente a programei de invatamint, parintele trebuie sa isi asume un rol activ in educatia financiara a copilului.

Au aparut, de citiva ani, organizatii non-guvernamentale care predau in scoli, ca disciplina facultativa, diferite module de educatie financiara. E vorba de JAR si CREE, a caror site-uri le gasiti la sectiunea LINKS a blogului.

Nu toate scolile ofera discipline optionale de educatie financiara. Parintii ar trebui sa se organizeze, sa ceara directiunii scolii la care invata copilul lor introducerea unor asemenea materii.

Ca parinti, sinteti datori sa oferiti copiilor vostri un start mai bun in viata, o educatie financiara personala macar la nivel de baza. Cumparati cartea, lecturati-o, si veti avea o schimbare de optica.

Zona alba

O carte esentiala pentru parinti!
Pentru a cumpara Copil bogat, copil istet dati un click aici.

  • Daca vizitezi pentru prima data Milionarul Mioritic, poate doresti sa stii mai multe despre acest blog.
  • In cazul in care iti place, iti recomand sa te abonezi prin RSS sau prin email.
  • Daca esti foarte ocupat, descarca un ebook pe care sa-l citesti mai tirziu.
  • Parerile tale sint importante. Lasa un comentariu sau trimite un email.

Iti multumesc pentru vizita!

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.