Online

Optimizarea pentru motoarele de cautare (SEO)

, , , , Lasa un comentariu

Acesta este un articol scris de colaboratorul site-ului, Sebastian Papp. Mai multe informatii despre Sebastian poti obtine de la paragraful „Colaboratorii mei” din cadrul paginii „Despre”.

Optimizare pentru motoarele de cautare

Ce este SEO?

Scopul principal al optimizarii pentru motoarele de cautare (SEO) este de a conduce mai multi vizitatori la site-ul Dvs. Este de stiut faptul ca site-urile web optimizate sunt mai usor de gasit în motoarele de cautare. O mai buna vizibilitate înseamna mai multi vizitatori, fapt ce va ajuta in atingerea obiectivelor Dvs. online. SEO se refera la rezultate atât platite cat si non-platite de cautare. Motoarele de cautare iubesc paginile web utile, cu informatii bogate ce descriu în mod clar continutul.

Optimizarea unui site web implica, inclusiv cuvinte cheie relevante si asigurarea ca acel continut este usor si pentru motoarele de cautare de a le citi. Cresterea numarului de backlink-uri de calitate este de asemenea una din strategiile de succes SEO. Atunci când optimizati site-ul, automat veti fi mai sus in rezultatele cautarii Google. O pozitie fruntasa inseamna mai multo vizitatori. SEO poate îmbunatati, de asemenea, gradul de utilizare al site-ului, care are un impact pozitiv asupra conversii de vânzari.

Care sunt beneficiile principale ale utilizarii SEO?

Mai multi clienti – site-urile web optimizate beneficiaza de o vizibilitate mai mare in motoarele de cautare. O combinatie de mai multi vizitatori si de utilizare mai buna va mari numarul de conversii si de vânzari.

Costul efectiv – publicitatea TV, radio, tiparita stim cu totii ce preturi are, iar fara un buget pe masura aceste forme de publicitate nu pot fi realizate. Vizibilitatea mai mare in motoarele de cautare reprezinta un lucru foarte important. Odata ce s-a lucrat la site din punct de vedere SEO, veti sta mai mult in pozitii fruntase si veti beneficia de trafic continuu. Site-ul Dvs. poate fi si o brosura online, ce ia comenzi, în fiecare zi, de oriunde din lume. O investitie mica astazi va continua sa plateasca dividendele pe parcurs.

Rezultate masurabile – Puteti monitoriza ce fac vizitatorii pe site-ul Dvs., ce pagini sunt cele mai accesate, care nu, durata de vizita etc. Rentabilitatea investitiei (ROI) este masurata prin rezultatele de cautare, a numarului de vizitatori si ratele de conversie.

Ce poti face pentru a obtine mai mult trafic

Web Copywriting – Calitatea comunicarii este cheia atunci când interactionezi cu potentialii clienti. Oamenii sunt destul de sceptici, prin natura si necesita un motiv convingator pentru a cumpara. Potentialii Dvs. clienti nu vor sti cât de calitativ este produsul sau serviciul Dvs., daca nu este pus în cea mai buna lumina posibila.

Optimizare On-Page – Motoarele de cautare prefera site-urile ce contin cat mai putine erori, cat mai multe linkuri prietenoase si cuvinte cheie relevante plasate la locul potrivit pe pagina. Acest proces implica corectarea fiecarei erori care ar putea împiedica motoarele de cautare de la vizualizarea si indexarea site-ului. Continutul optimizat pentru un cuvânt cheie adecvat îmbunateseste rezultatele in cautari.

Optimizare Off-Page (link-building) – Un backlink este situatia in care un site web A acorda un link catre un site B. Motoarele de cautare iau in considerare legatura intre cele doua site-uri ca fiind o forma de vot pentru site-ul web, bazata pe textul link-ul. Backlink-uri de calitate, cum ar fi cele obtinute de la site-uri importante, populare, si relevante, va oferi un vot mult mai puternic.

Pay Per Click (PPC) sau Publicitate platita – Puteti face publicitate site-ului Dvs. prin a fi listat in partea de sus sau in cea din dreapta la rezultate cautarilor listate de Google. Rezultatele neplatite (organice) ale cautarii au o rata de click mai mare si efect rezidual. Cu toate acestea, publicitatea platita este în continuare un mod eficient de a conduce clienti platitori la site-ul Dvs. Costul va fi mai mare pentru cuvintele cheie mai competitive, iar pentru cele mai slabute poate ajunge la cativa centi.

 

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.