Finante personale

Fa-ti un buget

, , , , Lasa un comentariu

Un buget ne spune ce nu ne permitem sa cumparam, dar nu ne opreste sa le cumparam.

William Feather, autor si publicist american

Cuvantul „buget” starneste in fiecare dintre noi reactii diferite. Pentru unii inseamna un cuvant de neinteles, din jargonul economistilor; altora le aminteste de orbecaiala specialistilor din guvern, care propun bugete nationale doar pentru a le depasi, de fiecare data; sunt unii care privesc acest cuvant cu un amestec de teama sau neincredere, pentru ca le sugereaza o viata plina de sacrificii si renuntari.

Adevarul este ca buget e un cuvant ca oricare altul, iar pentru finantele personale nu este mai mult decat o unealta.

Majoritateai specialistilor in finante personale ridica folosirea bugetului la rangde dogma. Ei iti vor spune ca fara un buget vei esua lamentabil in incercarea de a tine sub control banii personali. Altii argumenteaza ca in majoritatea cazurilor bugetul nu este nici pe departe aproape de realitate, la sfarsit de an, pentru ca este, de obicei, depasit. Ca atare, ei sustin ca valoarea bugetului in finantele personale este supraestimata.

Eu cred ca bugetul este intrecut in importanta doar de actul urmaririi veniturilor si cheltuielilor. Urmarirea fluxului de monetar este cel mai important mod de a tine sub control banii personali, dar bugetul este, in sine, un exercitiu din care poti sa inveti extrem de multe abilitati financiare.

Textul integral al capitolului a fost disponibil GRATUIT pentru cititorii fideli ai site-ului  Milionarul Mioritic.
Pentru a fi informat despre aparitia cartii si pentru a putea lansa o precomanda, care iti permite achizitionarea cartii cu o reducere semnificativa,  te rog viziteaza aceasta pagina.

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.