In atentia mea

Design cu intentie

, , , Lasa un comentariu

Exista doua tipuri de oameni in aceasta lume, si cand spun asta nu ma refer la aspectul economic:  e vorba de producatori si  consumatori. Ei se situeaza la poluri opuse, sunt diferiti prin felul lor de a aborda realitatea si de a-si trai viata.

Cand vine vorba de bani, lucrurile stau si mai diferentiat: unii fac bani pentru a-i cheltui, altii produc iar banii sunt aspect secundar.

Dar, cum spuneam, nu e vorba de bani, e vorba de a vedea diferenta intre „a lua” si „a da” (sau „a darui„). Te poti uita cu usurinta in oglinda sufletului pentru a vedea ce tip de om esti.

Doar pentru cei care dau, daruie sau produc (indeferent despre ce e vorba, de la un gest sau un gand frumos la un lucru palpabil), un aspect esential este etapa primara a acestui proces: designul. Chiar daca vine din instinct sau e un proces constient, designul are loc. El produce mai mult sau mai putin rezultatele finale pe care le doresti, dar produce intotdeauna rezultate.

Ca atare, e important sa realizezi acest proces cu ideea finala in minte, cu intentie. Daca stii cu claritate ce vrei sa obtii, vei gasi o cale ca s-o obtii.

Am descoperit intamplator un material informativ despre procesul constient de design cu intentia finala in minte. Este, culmea, gratuit si nici macar nu trebuie sa-ti lasi adresa de email! El se refera la o multime de tipuri de design:

  • arhitectural
  • ludi
  • intceractional
  • de blog
  • perceptual
  • cognitiv

Va recomand acest material, realizat sub forma de 101 carduri cu exemple si cateva materiale tip poster. Ele pot fi downloadate de la aceasta pagina.

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.