Carti, filme si evenimente

Invata limbajul trupului

, , , Lasa un comentariu

Adrian Soare

Exista doua mari modalitati de exprimare pe care le folosim in viata de zi cu zi: exprimarea verbala si exprimarea non-verbala.

Exprimarea verbala (vorbirea articulata)  este o abilitate invatata, care ne diferentiaza de regnul animal- cel putin asta spun specialistii, desi e posibil sa se insele. Este o unealta extrem de importanta in socializare, dar mai ales in  transmiterea cunostintelor. Dupa ce este invatat in familie, limbajul verbal este „lustruit” in cadrul scolii, care il ridica la rangul cel mai inalt in procesul de comunicare.

Pe de alta parte, ceea ce nu se invata deloc la scoala este limbajul non-verbal. Marea majoritate a acestuia se realizeaza prin posturi sau miscari ale corpului, de aceea mai este denumit si limbajul trupului. Mi se pare o eroare grosolana din partea sistemului de invatamant, si spun acest lucru pentru ca studiile de comunicare arata ca limbajul verbal, in cadrul contactelor inter-personale, reprezinta 7% din informatia transmisa, iar cel non-verbal, 55%. Cu alte cuvinte, limbajul trupului, care transmite cele mai multe „semnale” persoanei din fata ta, este complet ignorat de scoala. De ce? Pentru ca societatea nu are nevoie de el. Asa a decretat scoala.

Dar societatea inseamna si prieteni, iar dincolo de prieteni sunt relatiile intime si cele de familie. Daca nu esti in stare sa „citesti” limbajul trupului, vei fi privat de o groaza de informatii importante, pe care ti le transmite, de cele mai multe ori fara sa vrea, interlocutorul tau. Mai mult, limbajul non-verbal este cel sincer, spre deosebire de limbajul verbal, pentru ca, stie toata lumea, omul are o usurinta extraordinara in a minti.

Daca vrei sa inveti primele notiuni de limbajul trupului, iti recomand workshop-ul tinut de Adrian Soare, care se ocupa exact cu asta. L-am cunoscut pe Adrian imediat dupa ce am lansa milionarulmioritic.com A fost una din putinele persoane care m-au ajutat atunci, cand nu ma cunostea nimeni. Mi-a oferit posibilitatea de a scrie articole in blogul lui dedicat dezvoltarii personale si afacerilor, succesdublu.ro

Datorita aceste relatii speciale, am acum posibilitatea sa-ti ofer un discount la doua din workshop-urile lui, care se vor desfasura in Timisoara (22 mai) si Iasi (29 mai). Pretul workshop-ului este 120 RON, iar daca vei folosi codul promotional pe care ti-l dau eu, vei plati 100 de RON. Codul se trece in formularul de inscriere, in campul  „cod promotional” si este (evident):

milionarulmioritic

Daca vrei sa afli mai multe detalii despre workshop, gasesti aici.

Formularul de inscriere este aici.

Pretul mi se pare accesibil, mai ales dupa reducerea pe care ti-am prezentat-o mai sus, oferita cu generozitate de Adrian. Mai mult, daca aduci prieteni la workshop, Adrian promite ca vei primi si alte discount-uri. Dar trebuie sa te grabesti, pentru ca locurile sunt limitate!

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.