Investitii la bursa

Cazul DreamTeam: atunci cand comentariile degenereaza…

, 4 comentarii

Cuprinsul seriei Cazul "DreamTeam Capital Management"

  1. Cazul „DreamTeam Capital Management”

In momentul in care a inceput sa curga seria de comentarii la articolul „Scoala Banilor”, legate de cazul DreamTeam Capital Management, am considerat ca este o buna ocazie pentru ca cei care au ceva de zis in legatura cu acest subiect sa isi spuna oful. In timp articolul cu pricina a devenit un fel de forum, in care se lasau mesaje si se putea urmari modul in care evolueaza evenimentele.

Din dorinta ca acest caz sa devina sursa unui material de analiza, din care alti investitori sau persoane care doresc sa devina investitor sa poata invata ceva, am inceput sa scriu seria de articole „Cazul DreamTeam”. Experienta mea in acest domeniu, atat cat este ea, imi permite sa analizez in cunostinta de cauza evenimentele. De asemenea, faptul ca nu sunt in nici un fel implicat in aceste evenimente imi permite sa fiu impartial.

Odata cu seria de comentarii am fost pus intr-o situatie noua, cu care nu m-am confruntat de la deschiderea Milionarului Mioritic, din anul 2007. Aceasta situatie a insemnat:

  • sa moderez un numar tot mai mare de mesaje scrise cu limbaj obscent sau care contin atacuri violente  la persoane
  • sa opresc de la aparitie mesaje scrise de aceiasi persoana (avand acelasi IP si aceeasi adresa de email), persoana care isi asuma mai multe identitati
  • sa trebuiasca sa gestionez situatii in care doua persoane se acuza ca folosesc aceeasi identitate sau, altfel spus,  sa mediez acuzele unei persoane care spune ca alta persoana a scris in numele sau
  • sa ma confrunt cu acuzatii directe, prin care eram aratat cu degetul ca sterg anumite mesaje si las altele, in functie de bunul plac sau de interese ascunse (?)

Inteleg foarte bine frustrarea si in unele cazuri furia celor care au pierdut mii sau (spun ei) sute de mii de euro in aceste evenimente. Sunt sentimente normale, care sunt cauzate de dramatismul evenimentelor. Dar acest lucru nu trebuie sa produca situatia de mai sus. Chiar daca internetul poate reprezenta un loc unde putem sa devenim „anonimi”, acest lucru nu trebuie sa duca la mojicie si comportament agresiv. Iar daca duce, din respect fata de ceilalti cititori, ma simt obligat sa il opresc.

Cu ocazia situatiei in care o persoana acuza ca i s-a folosit identitatea de catre alta persoana, mi s-a cerut sa dezvalui identitatea celui care impersoneaza. Cum am explicat intr-un comentariu, sunt pus intr-o situatie fara alternativa: din pacate, cu datele pe care le am nu sunt capabil sa identific cine impersoneza pe cine. De asemenea, chiar daca am de-a face cu o asemenea situatie, nu pot sa furnizez datele personale ale unui comentator catre alt comentator. Acest lucru este explicat clar in declaratia din Milionarul Mioritic, prezenta la aceasta pagina.

Singura situatie in care voi fi obligat sa furnizez aceste informatii este cea in care mi se face dovada, de catre organe legale (procuratura, politie) ca exista un caz penal deschis catre o anumita persoana si exista un ordin judecatoresc care ma obliga sa furnizez datele in cauza catre organele legale de ancheta.

Tinand cont de toate aceste elemente, am decis sa inchid definitiv dreptul de comentarii la toate articolele unde s-au lasat comentarii legate de cazul DreamTeam si sa opresc orice alte tentative de a lasa asemenea comentarii.

Sunt constient ca prin aceasta decizie, persoanele decente care au lasat comentarii oneste vor suferi. Din pacate nu am alta alternativa. Imi cer scuze in fata oamenilor cinstiti, care au lasat comentarii civilizate.

Cei care vor veni ulterior pe site, vor avea suficiente informatii din care sa se inspire pentru a lua o decizie corecta (daca trebuie sau nu sa faca o plangere, unde sa faca plangeri, care sunt numerele de telefon ale unor persoane care au facut plangeri si care sunt dispuse sa ajute alti pagubiti, in ce ziare s-a scris despre acest caz, etc.). Aceste informatii sunt prezente ca si comentarii la aurmatoarele articole:

  1. Scoala banilor
  2. Cazul “DreamTeam Capital Management”
  3. DreamTeam: analize si posibile concluzii (partea I-a)
  4. DreamTeam: analize si posibile concluzii (partea a II-a)

E adevarat, va trebui sa cautati prin sute de comentarii.

Imi cer inca o data scuze fata de cei care au lasat comentarii si fata de cei care nu vor putea, de acum in colo, sa lase comentarii.

Va multumesc pentru intelegere.

Comentarii

comments

Standard