In atentia mea

Voi ajutati Romania?

, 8 comentarii

Am primit prin email un ‘viral’ care ne indeamna sa ajutam Romania in timp de criza, cumparand produse romanesti.  Il reproduc mai jos:

APEL CATRE ROMÂNI … APEL CATRE ROMÂNI

Cumparati Made in Romania tot ce se poate, de la orez pana la chestii de uz casnic. Producatorii nostri au dificultati sa exporte acum. Cu cat mai multi vor cumpara produse romanesti, macar pana trece criza, cu atat mai mult vor avea de lucru romanii din putinele fabrici care mai produc ceva in Romania si vom trece mai usor peste criza. Cumparand un produs romanesc se platesc impozite, salarii, chirii, dobanzi. Nu poti sa le cumperi pe toate din afara, dar atunci cand poti alege … Ajutand Romania, ne ajutam pe noi insine!!!
Da-l si tu mai departe, daca vrei.
Arata ca nu îti este rusine ca esti ROMÂN

fir

Din punct de vedere economic, indemnul are o baza realista, din punct de vedere psihologic si social, indemnul este nerealist. Nu cred ca aceasta ‘chemare’ va avea rezultatul scontat, acela de a schimba obiceiurile de shopping ale romanului. Iar raspunsul la aceasta presupunere de-a mea este data chiar intr-unul din atasamentele la acel email, o prezentare PowerPoint cu titlu „Cine a mai ramas in Romania” care, pentru umorul ei (nu pentru acuratetzea informatiei ) merita vizionata. O puteti descarca de aici.

Comentarii

comments

Standard

8 gânduri despre „Voi ajutati Romania?

  1. Alin M zice:

    Eu consider ca ideea de patriotism este exagerata si absurda. Nu vad de ce unii oameni isi bazeaza comportamentul pe un lucru atat de aleator ca locatia geografica in care s-au nascut.
    E stupid sa iti fie rusine sau sa fii mandru ca esti de o anumita nationalitate. E ca si cand as fi mandru ca sunt blond sau ca port 43.

    Iar aceasta campanie nu este sustenabila. Asta este piata libera, asa este in capitalism. Consumatorul incearca sa aibe un comportament cat mai eficient. Nu mai conteaza cat de corect judeca, dar, daca romanii cumpara produsul strain X, il cumpara pt ca e bun /are un pret echitabil /le aduce satisfactii /etc. Daca va cumpara produse romanesti DOAR pentru a salva economia, aceasta suna a socialism.
    Daca eu aleg sa cumpar un tv romanesc si nu unul strain pt a ajuta Romania, e ca si cand eu renunt la ceva (o portiune de utilitate), pentru ca producatorul roman si indirect statul sa primeasca niste bani (vanzari, respectiv impozite).

    Si de ce sa nu rezolvam direct cauzele? Nu e mai logic ca producatorii sa vada oportunitatile care apar in urma crizei si sa profite de ele schimband ceva?
    E doar un exemplu, dar Dacia si-a marit exporturile desi e criza. Fiecare producator roman ar trebui sa aleaga: ori se va plange de criza, ori va face ceva diferit pentru a-i fi mai bine.

  2. cristi emigrat zice:

    In principiu sunt de acord cu ideea, numai ca noi romanii avem o mare problema…avem mai multe dar o sa ma rezum la asta…Fata de altii, nu ne punem problema sa imbunatatim calitatea produsului, astfel ca eu de ex consumator final sa il alerg pe cel din Ro fata de cel strain…
    Sa zicem de ex ca nu vom putea fabrica electronice ca japonezii, sau masini ca nemtii, dar in ceea ce putem face, sa o facem al dracului de bine..de ex turismul…incepand cu cel mai elementar lucru si de bun simt CURATENIA..statiunile nostre arata ca niste gropi de gunoi…dar pline de pretentii…sunt nascut pe litoral, cunosc f bine problema…
    ex alte popoare cand vin la servici, se gandesc cum sa mai imbunatateasca produsul in sine nu num ai la castigul material imediat..si imbunatatind continuu produsul…putem fi mandri ca vom cumpara sa zicem 90% din Romania…trezeste i Doamne pe Romania

    Luca felicitari pt Blog…te citesc mereu……..

  3. Luca Dezmir zice:

    sunt de acord 🙂

    protectionismul nu face decat sa ascunda adevarata problema si sa ofere o falsa solutie…

  4. Pingback: Cine cumpara produse romanesti cu orice pret? » Banii Fermierului

  5. Pingback: Retrospectiva lunii 2009 | Milionarul Mioritic ®

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.