Finante personale

Mi-am deschis un cont la Garanti Bank

, , 22 comentarii

garanti

sursa foto: dailybusiness.ro

Planuiam de mult sa-mi deschid un cont la Garanti Bank, pentru ca este una din bancile cu cea mai buna oferta de servicii pentru persoanele fizice. Incepand cu tarifele pentru servicii bancare (care multe sunt gratuite sau la un nivel mai mic decat concurenta) si terminand cu facilitati cu avantaj pentru client (setari ale pinului cardului de debit prin telefon), Garanti Bank este o prezenta interesanta in peisajul bancar romanesc.

Din pacate, la nivelul serviciilor nu se ridica la aceiasi inaltime cu cealalta banca pe care o folosesc, Alphabank. Una dintre cauze este lipsa agentiilor, in Timisoara fiind doar una singura. In ziua in care am fost sa-mi deschid contul a fost inghesuiala mare, desi era ora prinzului, cind in mod obinuit nu e afluenta de public. Am asteptat douazeci de minute, ceea ce mi s-a parut mult.

E adevarat, personalul era ocupat si isi dadea silinta sa rezolve pe toata lumea. In momentul cind am ajuns la rind, am intrebat de ce e atita inghesuiala. Mi s-a spus ca banca dorise sa mai deschida in acest an doua agentii in Timisoara dar s-a renuntat la plan din cauza crizei.

Procedura de deschidere a contului s-a realizat fara incidente. Am primit toate informatiile pe care le-am cerut, mai putin confirmarea ca nu sint probleme la plata cu cardul pe internet. Acesta era unul din motivele principale pentru care imi deschideam contul: doream sa am un card de debit Maestro, pentru a fi alt brand major de card (celalalt card de la Alphabank e VISA).

Se pare ca intre clientii bancii nu se prea folosesc cardurile pentru plati pe internet, pentru ca domnisoara a intrebat prin agentie si nu a primit decit un raspuns de genul: nu stim, nu am avut plingeri. Ma asteptam la: sintem sigur ca merge, am primit confirmari de la clienti.

La contul curent pe care l-am deschis este atasat cardul de debit care poate fi folosit la retreagerea de numerar la orice bancomat din tara, indiferent de banca de care apartine, fara nici un comision. Acesta a fost alt motiv important pentru deschiderea contului, pentru ca in vara vreau sa-mi fac un concediu extins in nordul tari pentru a vizita Maramuresul si manastirile din Moldova si nu-mi place sa umblu cu bani cash la mine.

O alta facilitate interesanta la acest card este aceea ca poti alimenta contul cu bancnote la bancomatele bancii. Personal nu cred ca o voi folosi prea des pentru ca obisnuiesc sa transfer banii prin internet banking,  intre conturi.

Un avantaj important pentru finantele personale este posibilitatea de a-ti deschide mai multe secvente de cont. Acest lucru se poate folosi daca vrei sa-ti imparti banii. De exemplu, daca vrei sa economisesti pentru concediu  iti faci un cont separat unde pui bani pentru concediu. Nu te vei atinge de acel cont pentru ca el are o destinatie speciala. Astfel poti sa-ti faci  conturi pentru orice proiect pe care il ai in vedere. Conturile se pot gestiona si de la bancomat (se pot vira banii dintr-un cont in altul) dar mult mai usor si comod, prin internet banking (serviciu care are sistem de furnizare a parolelor prin tehnologia Ciframatic, mai sigur decit daca pur si simplu introduci parola pe site, pentru ca genereaza parole noi pentru fiecare sesiune de internet banking).

Dupa patru zile de la deschiderea contului am primit un telefon pentru a trece pe la banca dupa card. Am ajuns acolo si a trebuit sa stau la ghiseu (iar eu urasc ghiseele bancare!). Lucrurile au decurs rapid, spre fericirea mea. Mi-am activat cardul prin telefon, ceea ce mi s-a parut o optiune interesanta. Inclusiv internet banking-ul se poate activa prin telefon.

Concluzie

Sint foarte multumit de oferta bancii, atit ca diversitate cit mai ales la usurinta de utilizare. Serviciile cu publicul se mai pot imbunatatii, dar personal nu cred ca o sa trec prea des pe la banca, pentru ca imi voi face tranzactiile prin internet banking.

Precizare importanta

Acest articol prezinta parerile mele personale despre serviciile Garanti Bank. Pentru scrierea articolului nu am primit beneficii materiale sau de alta natura din partea Garanti Bank.

Comentarii

comments

Standard

22 de gânduri despre „Mi-am deschis un cont la Garanti Bank

  1. Bodanel zice:

    Salutare

    eu am card+internet banking la ei inca de la inceputul anului. Nu au nici un fel de comision ascuns. Am avut probleme cu internet banking-ul(nu reuseam sa fac ordine de plata in cursul diminetii pentru a fi procesate la 13 ) insa s-au rezolvat pana la urma. Din ce mi-a spus tipul care mi-a facut card-ul dupa ce s-a consultat cu sefa de agentie card-ul lor de debit nu poate fi folosit la plati pe internet. Daca reusesti te rog sa postezi aici ca sa stiu si eu (marturisesc ca nu am incercat pana acum).

    Toate bune

  2. Razvan zice:

    Luca, e foarte interesant ceea ce spui dar din experienta proprie te sfatuiesc sa nu neglijezi detinerea de cash deoarece in zonele turistice vei vedea ca nu prea se accepta cardurile la plata.
    Profita de faptul ca nu platesti comision la ridicarea banilor, insa evita sa mergi de prea multe ori la bancomat!
    Concediu placut!

  3. Luca zice:

    ai dreptate Razvan 🙂

    o sa tin un stoc tampon de cash pentru orice eventualitate, dar nu mai mult de cateva sute de lei…

  4. Luca zice:

    multumesc Bodanel,

    informatiile tale sunt foarte bune. o sa incerc o plata pe internet si revin cu detalii …

  5. cristi zice:

    eu sunt client OTP de un an ;sunt f.multzumit;va recomand fara nici un interes serviciile acestei banci shi in special”otp direkt”,care iti ofera posibilitati sigure si facile de operatiuni bancare ,fara nici un efort sau necesitatea de deplasare la un sediu otp(in week-end,incasarile sau platile catre terti sunt „temporizate” pana luni dimineata);in alta ordine de idei ,comisioanele practicate mi se par mult mai „relaxate”,si asta,ma repet,raportat la iunie 2008

  6. Bodanel zice:

    Cristi

    tu spui acolo cimisioane relaxate. De ce as plati comisioanele alea daca pentru aceleasi servicii nu am nici un comision (cazul garanti).

  7. mihaela zice:

    eu mi-am deschis un cont la ei pe la inceputul anului chiar la sucursala Timisoara.
    initial mi-am facut un card de credit, card Bonus, dar in momentul in care am fost la ei sa il ridic, fata de la ghiseu, mi-a spus de internet banking. mi s-a parut interesant mai ales ca e gratuit. am fost condusa catre una din fetele care se ocupa de persoane fizice, mi s-a deschis un cont curent si am primit digipass-ul.
    per total mie personal imi plac serviciile oferite de ei.
    o alta chestie care imi place, cel putin in Timisoara, este aceea ca din ce am vazut, toti angajatii par destul de tineri. parca e altfel cand vezi tinerei la ghiseu :))
    eu am un cont la Tiriac ( acolo am un credit) dar nu se compara.
    E o diferenta de la cer la pamant.

  8. mihaela zice:

    din toate pucntele de vedere.
    incepand de la costuri, comisioane si terminand cu faptul ca am primit si eu un buna ziua cu zambetul pe buze.
    la Tiriac e groaznic 🙁
    or fi avand de lcuru cei de acolo dar e o atmosfera apasatoare. stau toti cu capetele plecate si am impresia ca deseori deranjez cand ma duc sa imi depun rata.
    e vorba de atitudine…

  9. Andreea zice:

    Aceasta poza cu GarantiBank nu apartine neomania.ro, ci cotidianului de afaceri DailyBusiness.ro. va rog sa citati sursa principala. Neomania nu are niciun drept sa preia stiri DB.

  10. Pingback: mi-am facut cont la garanti bank « …doar ni?te p?reri, texte, pretexte, proteste…

  11. ashan zice:

    Salut!
    Ai incercat cumva sa atasezi cardul Garanti la un cont de PayPal? E oare posibil? Mi-ar placaea tare mult, acesta spre deosebire de maestro de la Banca Comunista Romana are si acele 3 cifre pe spate.

  12. alexandru zice:

    Am apelat in vara lui 2010 la Garanti Bank pentru un credit pe persoana juridica. Am depus dosarul si.. am asteptat… am asteptat. O data pe saptamana cand telefonam sa vad ce se intampla cu cererea mea, mi se spunea ca nu au avut timp sa imi analizeze dosarul, dar in curand vor rezolva.

    Intre timp, o pisi de la o sucursala din Bucuresti mi-a sugerat ca as putea sa apelez la serviciile unei firme de brokeraj de credite (??!!), care sa urmareasca procesul cererii mele. Am intrebat unde as putea gasi o astfel de firma si s-a oferit sa imi recomande ea una. Dar pe urma a venit bomba: Garanti nu lucreaza cu brokeri de credite, deci eu sa fac un contract de consultanta cu o firma pe care mi-o recomanda ei, acea firma se va ocupa de dosarul meu, iar la sfarsit eu sa platesc firma cu procent din valoarea creditului acordat.

    Atunci, la ce mai sunteti voi pe piata ma, banca nenorocita de turci? Daca vine omul si depune o cerere de credit, nu puteti sa o solutionati, dar daca platesc o firma de consultanta, recomandata de voi, fireste, se rezolva!

    A cui este acea firma si care sunt beneficiile pe care le aveti voi?

  13. Luca Dezmir zice:

    alexandru,

    multumesc pentru feedback.

    e destul de ciudata abordarea lor, dar s-ar putea sa nu fie o politica generalizata. ar fi interesant sa vedem daca a mai intalnit altcineva un asemenea gen de recomandare din partea personalului bancar, la alte sucursale ale garanti…

  14. vika zice:

    Garanti sunt o adunatura de incapabili ignoranti! Nu stiu care-o fi politica de grup a bancii, dar agentii promoveaza doar imaginea unui taran spilcuit care habar n-are ce inseamna sa lucrezi cu clientul. Notiuni ca profesionalism, orientare catre client, imagine…etc. le sunt necunoscute. Du-te sa-i intrebi ceva si ori o sa te crezi la piata – gen intreb in gura mare…ori o sa pleci de-acolo cu mai multe intrebari decat la inceput.

  15. vika zice:

    Salut!
    sper ca n-ai facut marea greseala de a face pana la urma credit la ei…eu am asteptat dupa un raspuns care trebuia sa vina in 2 zile, dar n-a venit in trei saptamani..dupa cum ziceam vai de mama lor..nu tu un sunat ne cerem scuze mai dureaza sau asa ceva..nimic…doar m-au lasat asa in asteptare si i-am lasaat si eu in plata domnului

  16. Luca Dezmir zice:

    nu, contul l-am facut numai pentru a beneficia de avantajele cardului: retragere cu comision zero la orice atm din romania…

  17. gabi lungu zice:

    Cred ca esti rautacioasa nejustificat pe cei de la garanti. Pun pariu ca lucrezi la banca concurenta! Eu sunt client al lor de 3 ani si nu am avut nici o problema cu ei. Chiar mi s-au parut profesionisti! Parere personala!

  18. Dragos zice:

    Cardul Garanti NU functioneaza atasat la conturi de PayPAL de cateva luni bune si nimic nu se intampla in acest sens.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.