In atentia mea

Conflicte intre plugin-uri si WordPress 2.7

, , , Lasa un comentariu

wordpress

Lansarea distributiei 2.7 a popularei  platforme de blogging, Wordress, a fost precedata de un o multime de articole din blogosfera (mai ales a celei de limba engleza), articole care prezentau evenimentul ca o mare realizare, tinind cont de imbunatatirile aduse (suport suplimentar pentru update-ul distributiei, noua abordare a sectiunii de comentarii si trackback-uri, etc.)

Pe mine nu m-au impresionat atit de mult aceste adaugiri (a caror functionalitate o aveam deja, prin plugin-uri instalate) ci noul design a carui usurinta in folosire ma atragea. De aceea, utilizind plugin-ul Instant Upgrade, am procedat cu rapiditate (un singur click!) la trecerea spre ultima distributie. Mare greseala!

Deoarece articolele dedicate tranzitiei spuneau in unanimitate ca practic nu vor exista probleme de functionare a temelor, am luat informatia ca atare si nu am verificat blogul. Dupa vreo treizeci de minute de la instalare, cautind un articol, am constatat cu stupoare ca home-page-ul  nu functioneaza. In momentul in care accesai URL-ul, se afisa doar o pagina alba, fara nici un fel de eroare.

Initial am crezut ca a cazut serverul de la Bluehost (furnizorul meu de gazduire web). Am intrat pe chat cu cei de la tehnic si le-am spus problema. In timp ce asteptam, am descoperit doua elemente ciudate:

  • panoul de administrare al blogului functiona
  • articolele si paginile blogului functionau, mai putin home-page-ul

Era clar ca problema nu venea de la Bluehost.

Toate evenimentele care au urmat vi le relatez din memorie. Suparat de problema, am inceput sa lucrez cu frenezie pentru rezolvarea ei si nu am luat notite pentru a-mi servi ulterior scrierii unui articol despre intreg procesul de depanare.

Prima ideea care mi-a venit a fost ca plugin-urile pe care le aveam instalate interferau cumva cu noua distributie. Aveam vreo 16 plug-in-uri care nu erau updatate (Instant Upgrade imi tinea evidenta).

Cind am incercat sa accesez pagina de plugin-uri din panoul de control al WordPress, am primit o eroare. Era ceva de genul:
Fatal error: Cannot redeclare uninstall_plugin() (previously declared in /home/…/public_html/wp-admin/includes/plugin.php:509) in /home/…/public_html/wp-content/plugins/pluginstaller/uninstall.php on line 89

Am sapat in internet si am gasit rezolvarea. Trebuia sa caut un plugin care interfera cu noua functie de gestionare a plug-in-urilor din WordPress. Era vorba de Plug-Installer. Am sters respectivul plugin din directorul de plugin-uri de la WordPress  si am avut pentru prima data acces la pagina de gestionare a plugin-urilor.

Rind pe rind am updatat plugin-urile. La final, aceiasi situatie. M-am gindit ca ar putea fi o problema legata de instalare. Am folosit functia de updatare din noua platforma si am incercat sa dau un re-install. In momentul in care am incercat reinstalarea, a aparut o alta eroare:

Allowed memory size of 33388608 bytes exhausted (tried to allocate 256098 bytes) in //home/public_domain…. on line 110

Am sapat din nou si am gasit o referire in forumul Blogoree. Se parea ca exista o alocare insuficienta de memorie din setarile WordPress. Pentru aceasta am intrat in fisierul cache.php din directorul wp_includes si am introdus, dupa prima declaratie php urmatoarea linie:

ini_set(„memory_limit”,”56M”);

Am ales cei 56 de mega la plezneala, ca sa fie mai mare decit valoarea pe care o aloca in acest moment programul (vezi mai sus). Dupa salvarea fisierului, s-a putut reinstala WordPress-ul 2.7
Tot degeaba.

Devenisem tot mai iritat. Cei din casa treceau prin fata camerei si vazind cit de incruntat eram, nu indrazneau sa ma intrerupa. Le spuneam peste ecranul laptop-ului: „probleme cu milionarul” si ma lasau in pace.

Am continuat sa sap, crezind ca exista o incompatibilitate intre tema blogului, care imi este atit de draga (ARTHEMIA 2) si WordPress 2.7 Am cautat o referinta pe net dar nu am gasit nimic. In schimb am gasit un interesant articol despre modificarile care ar trebui facute la anumite teme pentru a functiona mai bine cu WP 2.7, plus o foarte buna resursa cu articole pe teme legate de modificari si adaptari ale WP 2.7, pe care v-o recomand cu caldura.

Din pacate aceste articole nu m-au ajutat cu nimic. Dar din link in link am ajuns la pagina oficiala destinata upgrade-ului la  WP 2.7  Acolo mi-a sarit in ochi o propozitiescrisa cu bold:

Deactivate your plugins. A plugin might not be compatible with the new version, so it’s nice to check for new versions of them and deactivate any that may cause problems. You can reactivate plugins one-by-one after the upgrade. This is particularly important when upgrading to WordPress 2.7!

Am intrat la sectiunea de plugin-uri a panoului de control si am dezactivat dintr-un shut (adica din doua click-uri) toate plugin-urile. Toata casa a aflat rezultatul: am tipat cit ma tineau plaminii, AM GASIT!

Se parea ca unul din plugin-uri interfera cu WP 2.7 si cu tema mea. Am inceput sa activez rind pe rind plugin-urile si sa vad la care dintre ele apare simptomul (home-page alb, fara mesaje de eroare).  Tineti-va departe de :

Kimili Flash Embed

Am folosit acest plugin pentru a putea afisa fisiere flash in cadrul blogului, in interiorul paginilor sau al articolelor (eu l-am folosit pentru a afisa in bara laterala o reclama).

Mai jos va dau lista plugin-urilor (ultimul update) pe care le am instalate si functioneaza fara probleme cu WP 2.7:

©Feed
Akismet
All in One SEO Pack
cforms
Comment Relish
Contact Form 7
Exec-PHP
Google XML Sitemaps
In Series
Instant Upgrade
LinkLove
New Tag Cloud
podPress
Popularity Contest
Reveal IDs for WP Admin
ShareThis
WordPress.com Stats
WordPress Database Backup
Wordpress Duplicate Content Cure
WP-Cats
WP 2.3 Related Posts
WP Ajax Edit Comments
WP Super Cache

Va invit sa-mi spuneti patzaniile voastre legate de instalarea WP 2.7 pe care, cu toate problemele intilnite, va recomand s-o faceti.

 Precizare importanta!
Acest articol contine linkuri de promovare si linkuri de afiliat.

Comentarii

comments

Standard

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.