In atentia mea

America si economia de razboi

3 comentarii

In ultimul timp am sesizat un fenomen interesant: tot mai multi editorialisti americani, care pina acum au tacut, ies la rampa si spun ce au pe suflet, legat de problemele americane in general si ale economiei in special. Sint oameni cu greutate, maturi, care au vazut multe. Nu stiu daca au acest curaj pentru ca sint la o anumita virsta sau pentru ca s-au saturat. Deoarece e un act de curaj, in aceasta America tot mai politieneasca, in care Patriotic Act zdrobeste libertatile cetatenesti cu usurinta cu care calci o furnica, sa ridici glasul public fara sa ajungi in vizorul autoritatilor.

Sau poate simt vintul schimbarii acum, cind se pare ca insasi elita conducatoare (a se citi „fortele economico-financiare care conduc America”) decide ca e nevoie de o schimbare si o proclama prin mass media corporatista americana, cvasi controlata de  ei: Obama este „programat” a fi cistigatorul viitoarelor alegeri americane, fiind cotat cu 49% dintre preferintele americanilor.

Nu conteaza motivul atita timp cit mesajul este clar si la obiect: America prospera numai in caz de razboi, economia se dezvolta, spiritul antreprenorial infloreste numai cind Marte isi zangane armele. Va invit sa cititi un interesant articol de Paul B. Farrell, cunoscut scriitor si analist economic american.

Comentarii

comments

Standard

3 gânduri despre „America si economia de razboi

  1. Lia zice:

    Hmmmm…
    mersi pt articol
    sunt ceva bani… dar ce le trebuie oare americanilor incat sa poata investi banii aia in ceva mai profitabil pe termen lung?

  2. titanium.fla zice:

    apoi noah, e foarte simplu de fapt totul

    Roma o facut la fel. Asta e firea omului, si o face pentru ca poate si e cel mai ieftin, sa jefuiasca pe altu’ 🙂

    Nu exista economie care sa devina mai puternica decat alta decat daca o face in detrimentul acelei alteia. E logic. Am un prieten cu care tot am polemici pe tema asta, ca economia Romaniei merge in sus si e normal sa se poata intampla asa ceva pentru toate tarile de pe planeta asta in acelasi timp. Eu zic ca e complet fals, cel putin cat omul are mentalitatea pe care a avut-o in ultimii 5000 de ani, adica una de exploatare a celuilalt. Chestia e ca America o face cu zgomot. Ma distreaza in schimb statele de genul Elvetia :)) Chiar e un caz distractiv. E foarte interesanta cea mai dinamica economie a lumii la un moment dat, care practic s-a nascut dupa al doilea razboi mondial, ciudata conjunctura nu ? Nah, dar azi acolo e sediul multor organizatii intr-adevar, Crucea Rosie, samd.

  3. Pingback: Scenarii si variatii: ce urmeaza? | Milionarul Mioritic ®

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.