In atentia mea

Bluehost: sint multumit

, , 24 comentarii


Povestea cu Bluehost a inceput in momentul in care m-am hotarit sa trec Milionarul Mioritic de pe hosting gratuit pe hosting platit. Aceasta e alta istorie, care e deja scrisa.

In acel moment eram obsedat de a duce blogul la un alt nivel. Imi placea platforma la nebunie, ma obisnuisem cu ea dar nu era de ajuns. Doream controlul total asupra continutului iar hostingul gratuit statea in calea mea.
Cel mai mult ma deranja faptul ca nu puteam sa pun in blog executabile in .php sau javascript. O seama de functionalitati interesante erau legate de aceasta capabilitate pe care doream sa o am.

Am inceput vinatoarea de servicii de hosting. O firma romaneasca iesea din discutie iar americanii erau favoritii mei. De unde sa incep?

Am cauta in help-ul de la WordPress.org si am gasit pagina dedicata hostingului platit. Erau propuse mai mult firme. Ofertele parea destul de asemanatoare. Stiam ca pot alege oricare dintre ele, pentru ca cei de la Worpress n-ar recomanda pe oricine. De aceea am ales serviciul cu raportul cel mai bun oferta/pret. Si nu m-am inselat.

Am fost la Bluehost pe site, am studiat oferta mai in amanunt si am incercat o simulare de deschidere de cont. Asa fac intotdeauna, trec la rind etapele pentru a-mi face o idee despre oferta.
Lucrurile au decurs atit de simplu incit dintr-o data eram la zona de plata si doream sa continui. M-am oprit pentru ca mi-am dat brusc seama ca dorisem sa fac doar o simulare si in plus nu aveam cartea de debit la indemina. Dar senzatia a fost atit de pozitiva incit am actionat la intuitie. M-am dus dupa cartea de debit, am completat si, intr-un moment, am fost „fericitul beneficiar” al unui serviciu de hosting platit in avans pe un an de zile.

Era doar inceputul dar drumul a fost la fel de usor ca si primul pas. Am fost de la inceput incintat de cPanel, platforma de gestionare a contului, de unde poti conduce toate aspectele serviciului de hosting, incepind de la contul de acces si terminind cu serviciile de hosting web, FTP, email (puteam sa-mi fac peste 2500 de conturi de email, o nebunie 🙂 ).

Numele de domeniu fusese luat in timp ce aveam blogul la WordPress.com Chiat si rerutarea spre noul loc de hosting a fost usoara. La fel instalarea platformei de Worpress. Bluehost are o multime de wizards care iti permit sa-ti instalezi cele mai populare platforme free, de la blogging la forumuri. Din citeva click-uri esti gata, apoi poti sa-ti faci update la ultima varianta si sa-ti customizezi instalarea.

Totul a durat citeva ore, aveam experienta cu WordPress. Mai mult mi-a luat sa pun toate pluginurile si scripturile pe care le doream.

Dupa citeva luni de hosting, am avut primul contact cu cei de la serviciul clienti. Intr-o dimineata imi „cazuse” serverul. Am intrat pe chat cu cei de la Bluehost (era 9 dimineata la noi si citeva ore dupa miezul noptii in America) dar mi-au facut rapid legatura cu cineva de la tehnic. I-am descris natura problemei. Mi-a spus ca se uita si probabil va dura 15-20 de minute. „Asta e”, mi-am zis.

Dupa vreo doua minute, mai mult de plictiseala decit de nevoie, am dat un refresh la browser. Surpriza! Milionarul era alive and kicking! M-am dus inapoi la platforma de chat si l-am felicitat pe cel de la tehnic. Mi-a explicat ca nu era inca gata cu rezolvarea problemei dar identificase cu certitudine ce avea de facut. Eram cu adevarat impresionat.

Am putut sa fac o comparatie cu serviciile altor firme in momentul in care am vrut sa-mi transfer numele de domeniu de la Wild West Domains (firma prin care achizitionasem numele milionarulmioritic.com). La Bluehost, sistemul de transfer (care este gratuit) consta in patru pasi. Dupa primul pas (de verificare a numelui de domeniu) m-am impotmolit. Avea o eroare de server whois, provenita de la serverul Wild West Domains.

Am intrat pe chat cu cei de la Bluehost (era dimineata la noi si dupa miezul noptii la ei), iarasi mi-a raspuns cineva. Deci nu era o intimplare. Tehnicul mi-a spus ca nu poate face nimic, eroarea e de la Wild West si trebuie sa-i contactez.

Am vrut sa intru pe chat cu cei de la Wild West. Nu aveau asa ceva. Am scris un email. Mi-au raspuns ca problema vine de la secureserver.net. Am vrut sa ma dau pe chat cu cei de la secureserver.net si am vazut ca avea aceiasi interfata de help ca Wild West. Probabil erau firme-surori. Iarasi email. Mi-au spus ca trebuie sa-i contactez pe cei de la help de la Worpress. Dupa o saptamina, timp in care numele de domeniu era deblocat (deci putea sa fie supus unei cereri de relocare!) am reusit sa-l transfer. Atunci am putut sa compar serviciile Bluehost cu altele din acelasi domeniu de activitate. Respectul meu a crescut si mai mult.

In acel moment mi-am dat seama ca ar trebui sa va spun si voua de acest serviciu. M-am dus pe site-ul Bluehost si am devenit afiliat. De aceea daca doriti sa va faceti un cont la Bluhost va recomand sa porniti de la acest link sau de la banner-ul de la inceputul articolului.

Nu voi incepe sa descriu oferta Bluhost. Aveti ochi sa vedeti pe site-ul lor si minte ca sa judecati. O sa va dati seama imediat ca preturile sint foarte bune comparativ cu oferta. Daca nu altceva, eu sint extrem de multumit ca nu trebuie sa-mi fac probleme cu spatiu de hosting si cu transferul de fisiere (ambele sint nelimitate).

Cind veti porni sa cautati un hosting pentru blogul sau site-ul vostru (am uitat sa spun, au gratuit si platforma de comert electronic, deci iti poti face si un magazin virtual!), nu uitati sa treceti pe la Bluehost. Pornind de la link-ul meu 🙂

 Precizare importanta!
Acest articol contine linkuri de promovare si linkuri de afiliat.

Comentarii

comments

Standard

24 de gânduri despre „Bluehost: sint multumit

  1. Ionut zice:

    sigur merita? eu tocmai vreau sa ma mut si nu stiu unde. Daca imi fac cont la ei pot sa gazduiesc 2 domenii (pe fiecare am vreo 4-5 bloguri).

    ai idee care sunt pasii pentru un transfer? Stiu ca sunt cam multe intrebari, dar poate ma poti ajuta cu niste sfaturi, daca ai putin timp, poate pe mail…Te rog…

  2. Ionut zice:

    am gasit sfaturi despre pasi, ideea e ca acum ramane prima parte a intrebari, daca merita sigur si daca pot gazdui 2 domenii cu mai multe subdomenii in acelasi pachet. Daca da, saptamana viitoare probabil o sa dau clic pe linkul tau de afiliat 🙂

  3. Luca zice:

    poti pune un numar NELIMITAT de domenii,

    poti pune oricite subdomenii la domeniu. exista o sectiune speciala cu administrarea de domenii, subdomenii in cPanel

    daca vrei mai multe detalii da-mi un email exact cu ce te intereseaza. ce stiu iti spun, ce nu stiu putem intreba la customer service.

  4. Ionut zice:

    Ideea e ca am 2 domenii:

    e-altfel.ro cu cateva subdomenii
    si
    bnews.ro cu alte subdomenii.

    Sunt gazduite la 2 hosteri romanesti diferiti si vreau sa le hostez in alta parte (bluehost pare varianta optima). Voiam sa am 2 domenii gazduite in acelasi pachete, dar domeniile sa nu pointeze unul spre altul ci sa fie 2 domenii diferite, cu subdomeniile diferite.

    Am vorbit si cu un sales de la ei si s-ar putea sa ma descurc pana la urma!

    Merci mult pentru post, sfaturi si restul de posturi pe care le scrii…

  5. Luca zice:

    cu placere.
    probabil o sa scriu citeva articole destre cum sa-ti transferi un blog pe Bluehost 🙂

  6. Pingback: Cum sa-ti transferi site-uri pe domenii .ro la Bluehost | Milionarul Mioritic ®

  7. Pingback: Citi bani produce Milionarul Mioritic? | Milionarul Mioritic ®

  8. silverodelrazie zice:

    Da este adevarat , cei de la bluehost au un pachet Extraordinar 🙂 si ma bucur mult ca am dat de ei, eu am cumparat hosting pe 2 ani cu 166$ 🙂 plus domeniu, totul Unlimited 😀 sunt bucuros ca i-am gasit si ii recomand cu caldura. Deasemenea au un program super de Affiliat, plating suma de 65$ pe sign-up:D ce firma iti da o suma asa mare pt affiliat ?? 🙂 Luati cu incredere hosting de la ei 🙂

  9. host zice:

    Mai informeaza-te in legatura cu webhostingul. La Bluehost BlueHost platesti 100 de parai pe an, pe cand la un asemenea blog poti lua host cu 10 euro pe an cin Romania … Gasesti mai multe informatii aici. In plus, sunt foarte multi care sunt nemultumiti de serviciile de la BlueHost. O sa vezi, cum i-ti urca traficul, cu te trezesti cu siteul down …

  10. Luca zice:

    helou Host,

    in mod normal nu as fi dat drumul la un comentariu in care se face reclama (cum incercai tu sa-ti faci reclama la serviciul tau de gazduire), dar ai ridicat cateva probleme interesante la care vreau sa raspund.

    in legatura cu serviciile de gazduire din romania, da-mi voie sa-ti spun, din experienta unor cunostinte, ca sunt deosebit de slabe in domeniul customer service, mai ales la viteza de reactie. banii conteaza mai putin (cand e vorba de a alege intre 10 si 100 de US$ pe an), mult mai important este ca la orice ora din zi si din noapte sa te ajute cineva, prompt si eficient. la acest capitol Bluehost mi-a dovedit-o, in repetate randuri, ca exceleaza.

    cat despre „foarte multi sunt nemultumiti de serviciile Bluehost”, te invit sa lasi un comentariu cu link-uri spre articole de pe net care sa ateste afirmatia ta 🙂

  11. Pingback: Back-up la emailuri pentru "zile negre" | Milionarul Mioritic ®

  12. Uirebit zice:

    Toate bune si frumoase.

    Nu va contrazic in nici unul din punctele subliniate vis a vis de cei de la Blue Host.
    Personal detin si eu vreo 17 site-uri de limba engleza pe servere din Statele Unite si sunt incantat de ofertele lor ( nu dau nume ca sa nu fac reclama).

    Dar ( ce sa-i faci, tre’ sa existe si un „dar” ) omiteti sa spuneti un lucru ( sau poate nu-l cunoasteti) :

    Romanii care au site-uri si spera sa apara in motoarele de cautare cat mai sus ( trafic organic) trebuie sa isi hosteze site-urile pe servere localizate in Romania. Nu US, nu Angola, nu China, ci in Romania.

    Este o particica foarte importanta din algoritmul celor de la Google: localizarea serverului.

    Bineinteles ca un site de limba romana cu un continut exceptional de mare si bogat in cuvinte cheie va aparea oricum pe prima pagina Google la cuvintele cheie vizate. Dar majoritatea site-urilor nu sunt atat de optimizate intern ( cuvinte cheie, densitate, metataguri) sau extern ( link-uri valoroase si numeroase spre ele ).

    Deci localizarea conteaza. Sorry 🙁

  13. Luca Dezmir zice:

    intr-adevar, localizarea conteaza dar personal cred ca mai importanta este functionarea. degeaba ai un site pe un server romanesc, daca „pica” atunci cand ai mai mare nevoie de el. problema nu e ca pica, ci e customer service, care in romania e… ca in romania. stiu nenumarate povesti de acest fel (negative) de la cunoscuti de-ai mei care au avut hosting in romania si s-au transferat in alte parti pentru ca serviciile client erau ingrozitoare.
    bluehost mi-a aratat de nenumarate ori ca raspunde prompt la orice solicitari, indiferent de ora din zi sau din noapte

  14. Salut, Luca!
    Mul?umesc tuturor celor care au contribuit.
    Am de gând s? scriu ?i eu ceva despre experien?a mea de hosting. Sunt la al 6-lea. E mult de discutat ?i din p?cate, e nevoie de cuno?tin?e destul de avansate privind calculatoarele, administrarea, scripting, server maintainance, pentru a putea spune „asta da, asta, ba”!
    E vorba de pild? de destina?ia hostingului.
    Pentru un încep?tor care vrea s? fac? primul euro pe net, exist? solu?ii gratuite care func?ioneaz?. Tocmai am demonstrat asta, sub ochii tuturor, inclusiv al studen?ilor de la curs.
    Dup? un anumit nivel îns?, ai nevoie de ni?te parametri garanta?i. ?i acum începe durerea!
    To?i „garanteaz?”. A?a c?, mai r?mâne o solu?ie: propria experien?? ?i opiniile majoritare – din afara sistemului de influen?? al firmei testate.
    De ce? Povestea se poate rezuma la: mul?i amatori de bani pe net, pu?ini profesioni?ti ?i între ei ?i mai pu?ini cu ?inut? moral?.
    Pentru o sum? oarecare de bani, se poate umple netul cu recenzii la superlativ. Pân? vezi cu ochii t?i ni?te parametri ai hostigului, po?i s? crezi orice. Dar e s?n?tos s? le ?ii sub beneficiu de inventar, pe principiul juridic „pân? la proba contrarie”.
    De exemplu, câte hostinguri î?i spun clar cât CPU + RAM ai nevoie pentru un WordPress cu aia ?i ailalt?, pentru unul simplu, pentru unul cu membership, cu affiliates, cu magazin, etc.? Nimeni. Trebuie s? pl?te?ti ca s? afli pe pielea ta de ce, cum ?i când cade hostingul.
    Mi-am propus s? scriu o carte pe tema asta. S? vredem cum o s? am timp. Oricum, am însemn?rile din jurnalele de lucru. E mult îns? de studiat ?i de documentat.

  15. gabytzu zice:

    si eu am avut in alta parte hosting,si aceeasi problema in romania- serviciul cu clientii. apoi am gasit o firma care are seo hosting si care te ajuta foarte mult in aceasta privinta.nu va uitati numai la spatiu si banda cand alegeti.conteaza orice aspect.o zi buna!

  16. Pingback: Hosting albastru ?i hosting cu creier | Blog ?erban St?nescu

  17. George zice:

    Salut.Vreau sa fac un nou site cu worpress.org,genesis framework si Prose Theme.Totul ultra light.
    Parerile din Romania sunt impartite,majoritatea spun ca nu e bine sa ai hosting in afara Romaniei.
    Eu vreau sa imi fac contract cu cei de la bluehost pe 3 ani,au super preturi.
    Cum sa procedez?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.