In atentia mea

De ce nu ma deranjeaza double content penalty

, , , , 7 comentarii

Cuprinsul seriei Continutul duplicat pe blog si Google

  1. De ce nu ma deranjeaza double content penalty
  2. Solutia mea la continutul duplicat din blog

Google, please penalize me!

Double content penalty s-ar traduce ca penalizare datorita continutului duplicat.

Ce inseamna continut duplicat?
Un articol aparut in doua sau mai multe site-uri.

Cine te penalizeaza?
Google (motorul de cautare).

Cum te penalizeaza?
Nu iti mai indexeaza articolul.


In esenta este vorba de obiceiul de a scrie guest-post-uri si de a reprinta post-urile pe blogul celui care le-a scris, dupa un interval de timp (in cazul meu dupa doua saptamini). Am o asemenea colaborare cu Succesdublu, TU ALEGI si in viitorul apropiat cu empower.ro

Aceste bloguri vor publica prima data articolele mele. Google le indexeaza. Peste doua saptamini acelasi articol este republicat la mine pe blog cu link catre blogul unde a fost publicat initial.

Google nu e prosti, vede ca e vorba de acelasi continut si ce face? Ma penalizeaza pe mine (adica blogul meu) si nu imi indexeaza articolul duplicat, adica traficul va fi directionat de Google spre blogurile cu colaborez si nu spre Milionarul Mioritic.

Imi pasa? Nu! Dupa cum spunea Richard Keir intr-un guest post (ca sa vezi!) Penalizati-ma, va rog!

De ce nu ma deranjeaza?
Pentru ca eu ajung, prin intermediul colaboratorilor mei, la mai multi cititori. Pe mine ma intereseaza mai mult ca mesajul sa fie disponibil unui public cit mai larg. Pentru ca, pina la urma, Google indexeaza articolul, la mine pe blog sau la altcineva, nu conteaza! il indexeaza deci lumea ajunge la el.

Cu toate acestea, sint persoane care sint isterizate de aceasta tehnica. Ei cred ca Google le penalizeaza site-ul (blogul) din aceasta cauza. Nu poti sa-i acuzi, aceste persoane-cu-frica-de-Google vor sa faca bani iar traficul adus de motoare de cautare aduce click-uri Adsense, de multe ori mai multe click-uri decit de la cititorii obisnuiti ai blogului.

Pe mine nu ma intereseaza acesti vizitatori: am-venit-am-dat-un-click-am-plecat. Scopul meu este sa ofer continut de calitate, material din care oamenii sa invete ceva, sa se inspire. Chiar ma bucura faptul ca articolele mele aduc altora trafic (ma refer la blogurile unde scriu guest-post-uri), direct sau indirect de la link-urile mele. Daca ei prospera, ce scriu eu ajunge la mai multi oameni.

Ma pot apara de Google?
Daca ar fi sa-i dau crezare lui randfish, din articolul sau am luat urmatoarea tehnica: in cimpul meta al paginii pun urmatoarele:

name = „robots” content=”noindex, follow”

Nu stiu daca are efect, poate imi spuneti voi 😉

In concluzie, Dear Google, please penalize me but do index my content, even if it’s on my friends blog (asta ca sa priceapa si Google 🙂 )

P.S. invit specialistii in SEO sa ma contrazica, sa ma completeze sau sa ma desfiinteze, pentru ca io sunt de la tzara, adica nu-s expert, ci doar am citit despre subiect 🙁

Comentarii

comments

Standard

7 gânduri despre „De ce nu ma deranjeaza double content penalty

  1. Octavian zice:

    Nu sunt eu mare specialist in SEO, dar un lucru e clar, daca furnizezi valoare lumii, nu conteaza prin ce metode, nu vei avea decat de castigat la trafic.

  2. depinde, nu este problema ca articolul nu-ti este indexat pentru ca va fi indexat dar va intra in supplemental results.

    cu cat ai mai multe pagini acolo cu atat blogul tau are mai putin trust, deci nu va iesi la cautari relevante pentru el.

    republicarea articolului iti afecteaza tot blogul si nu doar articolul.

    totusi tu pui link in articolul initial catre tine (din cate am vazut pana acum) ceea ce te ajuta. in .ro continutul duplicat nu este mare problema.

    intotdeauna penalitatea de continut duplicat poate fi eliminata prin cresterea autoritatii blogului – linkuri puternice.

    In orice caz nu este o problema cu care sa-ti bati capul momentan deoarce ai o strategie de marketing diferita de clasica strategie trafic>click>bani.

    Personal nu as ignora traficul din motoarele de cautare desi nici eu nu-mi bat capul cu el pe blogul meu.

    depinde mult nisa in care actionezi, in functie de ea alegi strategia.

  3. Luca zice:

    @ Tudor

    multumesc pentru feed-back
    am citit articolul tau, interesant! deci sa inteleg ca oprirea robotilor in a indexa site-ul ce are continut duplicat este de folos…

  4. din pacate este una din solutii. problema care se mai ridica este ca ai duplicate content pe mai multe pagini in acelasi blog.

    Adica acelasi articol apare in pagina postului, a categoriei, a arhivei si a page-ului (/page/x/)
    as bloca, sau as pune nofollow pe aceste categorii lasand pagina postului indexabila.

  5. Pingback: Solutia mea la continutul dublicat din blog | Milionarul Mioritic ®

  6. Gary Shepard zice:

    Nu sunt eu mare specialist in SEO, dar un lucru e clar, daca furnizezi valoare lumii, nu conteaza prin ce metode, nu vei avea decat de castigat la trafic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.