Cartea care imbogateste, Carti, filme si evenimente

Recenzie: Cadranul banilor

, , , , 10 comentarii

  • Titlu: Cadranul banilor
  • Titlu original: The CASHFLOW Quadrant. Rich Dad’s Guide to Financial Freedom
  • Autori: Robert T. Kiyosaki, Sharon L. Lechter
  • Gen: educatie financiara personala
  • Se adreseaza: publicului larg

Recomandare

Detalii despre sistemul de notare al cartilor aici.

Prezentare generala

Cea mai buna carte din serial celor scrise de Robert Kiyosaki impreuna cu Sharon Lecther , Cadranul banilor se detaseaza prin ideea deosebita a prezentarii grafice intr-o schema usor de inteles, a celor patru feluri in care ne putem cistiga banii: ca angajati, liber profesionisti, patroni sau investitor.

Chiar daca aceasta schema ar fi singurul lucru nou pe care l-ar aduce cartea, tot ar fi suficient ca valoare didactica.
In plus mai gasesti explicate comparativ avantajele si dezavantajele fiecarui cadran, modalitatile in care poti trece dintr-un cadran in altul si alegerea cadranului, in functie de ce iti doresti de la viata.

Pentru cei care vor sa se imbogateasca, sint prezentatele etapele acestei deveniri, incepind cu alegerea, trecind prin decizia, planul si executia acestuia. Explicatii directe, convingatoare.

Zona alba

Se continua prezentarea grafica a fluxului de monetar, in functie de cadranul in care te afli.
Cartea este bine structurata, pe trei parti, in capitole inchegate, cu o succesiune logica bine aleasa.

Zona neagra

Se concentreaza pe sistemul legislativ si de impozitare american.

Pentru a cumpara Cadranul banilor, dati un click aici.

  • Daca vizitezi pentru prima data Milionarul Mioritic, poate doresti sa stii mai multe despre acest blog.
  • In cazul in care iti place, iti recomand sa te abonezi prin RSS sau prin email.
  • Daca esti foarte ocupat, descarca un ebook pe care sa-l citesti mai tirziu.
  • Parerile tale sint importante. Lasa un comentariu sau trimite un email.

Iti multumesc pentru vizita!


Milionarul Mioritic este deschis la colaborari!

Daca ai un blog despre sau obisnuiesti sa scrii pe teme de educatie financiara, trimite-mi articole. Ele vor fi publicate in blogul meu daca:
a. aduc contributii originale si se ridica la nivelul criteriilor de calitate indeplinite de articolele din Milionarul Mioritic
b. nu au mai fost publicate

Astept mesajul tau prin email.

Comentarii

comments

Standard

10 gânduri despre „Recenzie: Cadranul banilor

  1. Cind am ales „Cadranul banilor” drept cea mai buna carte a lui Kiyosaki, am facut-o din punct de vedere am valorii didactice, a impactului pe care il are asupra cititorului.
    Conceptul de Cadran este pe departe cel mai important din toata literatura financiara personala pe care am citit-o. El aduce ceva nou, o clarificare importanta a modului in care fiecare dintre noi face banii.
    Din punct de vedere al celui care doreste sa investeasca, poate „Guide to investing” este o carte importanta. Dar in acest segment, comparat cu restul literaturii pe aceasta tema, Kiyosaki nu se detaseaza de ceilalti autori, prin originalitate sau consistenta informatiei.

  2. Pingback: Bibliografie pe tema dezvoltarii personale « Milionarul Mioritic ®

  3. E adevarat, in Romania nu s-a tradus (dupa cunostinta mea), in afara de Kiyosaki, nici o carte care sa aminteasca despre IPO (Initial Public Offer – lansarea unei companii la bursa). Dar imi mentin parerea ca in cartile sale Kiyosaki face doar popularizarea metodei. Daca vrei sa afli mai multe detalii, iti recomand urmatoarele:

    Jason Draho – The Ipo Decision: Why And How Companies Go Public

    Ernst & Young LLP, Stephen C. Blowers, Peter H. Griffith, and Thomas L. Milan – The Ernst & Young Guide to the IPO Value Journey

    Ross Geddes – IPO and Equity Offerings (Securities Institute Global Capital Markets)

    Acestea sint carti care dau cu adevarat detalii tehnice, precise, despre procesul de lansare al firmelor la bursa, scrise de specialisti care se ocupa de asa ceva. Kiyosaki ramine un bun popularizator si educator, dar nu este nici pe departe un expert in IPO

  4. Hrisant zice:

    Da?! Unde ai mai citit o carte cum sa aduci o corporatie pe bursa? Mie asta mi se pare culmea realizarii ( vezi lovitura data in Top de Patriciu ). Altfel de ce mai citim despre bani?! Quadrantul este numai prima fereastra prin care trebuie sa privesti pe drumul realizarii financiare…sau mai bine zis este doar alfabetul

  5. Blajut Eugeniu zice:

    Prima carte de educatie financiara pe care am citit-o – Tata bogat, tata sarac, mi-a deschis gustul si am citit si alte carti despre acest subiect. Totusi o cale, un vehicol de a trece din cadranul A in cadranul I este mai greu de gasit pentru un angajat.

  6. Luca zice:

    @Eugeniu

    e adevarat.

    asta deoarece iti lipseste atit experienta cit si capitalul.

    angajatul nu are nici experienta de management, ca liber profesionistul (care isi conduce cabinetul) sau patronul (care isi coordoneaza firma) si nici banii necesari unei investitii (dintre toate cadranele, angajatul primeste cel mai putin raportat la valoarea activitatii sale; mare parte retine patronul firmei unde este angajat)

    nu-i ramine decit sa se instruiasca si (eventual) sa aleaga o modalitate de investitie care necesita mai putin capital – bursa. din pacate, bursa este cea mai dificila si cea mai riscanta dintre toate metodele de investitie.

  7. Pingback: Eu nu vreau sa schimb sistemul! | Milionarul Mioritic ®

  8. Pingback: Cum scapi de criza financiara care nu se mai termina | Milionarul Mioritic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.